Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Τι δεν μπορούσα να φανταστώ ...

Κικίλιας: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει»

Σπύρος Γαλάνης
Γενικός Ιατρός
Κέρκυρα

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι ενώ υπάρχουν από το Μάρτιο του 2020 λίστες εθελοντών ιδιωτών ιατρών στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, για παροχή ωρών εργασίας χωρίς 8ωρη εξαρτώμενη εργασία δεν αξιοποιήθηκαν εδώ και ένα χρόνο, αλλά τελικά θα επιστρατεύονταν συνάδελφοι. Και όμως έγινε.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι για να λειτουργήσουμε το ιδιωτικό ιατρείο μας από το Μάρτιο του 2020 έπρεπε να έχουμε μάσκα υψηλής προστασίας αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε να αγοράσουμε ( και όταν βρήκαμε τις χρυσοπληρώσαμε) και το Υπουργείο Υγείας δε σκέφτηκε να μας παρέχει( έστω και με αντίτιμο) όπως έκανε για το ΕΣΥ ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χωρίς κίνδυνο νόσου ή μετάδοσης στη ΠΦΥ. Και όμως έγινε.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι παρότι όλη η ιατρική κοινότητα φώναζε για τη μη χρήση προσωπίδων λόγω διασποράς αντί για μάσκα , οι υπεύθυνοι της διαχείρισης τις χρησιμοποιούσαν και τελικά μετά από 8 μήνες τις απαγόρευσαν. Και όμως έγινε.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το τουρισμό έπρεπε , ενώ έχουμε τελειώσει ιατρική να ανήκουμε σε συγκεκριμένη ειδικότητα ή να πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε ικανοί για τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και τώρα η ίδια η Πολιτεία θεωρεί ικανό για αυτή τη λήψη τον φαρμακοποιό και τον απλό πολίτη. Και όμως έγινε.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι μετά την πρωτοφανή για δυτικό κράτος επιβολή ανώτατου πλαφόν τιμής για τα test Covid, αυτά μπορούσαν να διενεργηθούν μόνο σε εργαστήρια και όχι από ιδιώτες ιατρούς της ΠΦΥ και τώρα το ΥΥ μπαίνει σε συζήτηση για τη διενέργεια τους στα φαρμακεία. Και όμως γίνεται.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι επειδή είμασταν ιδιώτες υγειονομικοί δεν είχε προβλεφθεί από την αρχή η ένταξή μας στη προτεραιότητα για εμβολιασμό και έπρεπε να παλέψουμε για το αυτονόητο. Και όμως έγινε.

Ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι ενώ μέσω της ΠΦΥ κρατήσαμε, οι ιδιώτες ιατροί, δεκάδες ασθενείς με Covid στο σπίτι και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα ( τις περισσότερες φορές χωρίς κανένα οικονομικό όφελος και με τη ψυχοφθόρα ευθύνη γιατί υπήρξε από τη Πολιτεία η παράκληση να βάλει πλάτη ο Ιδιώτης) , με καθημερινή επικοινωνία μαζί τους για αποσυμφόρηση του ΕΣΥ τελικά η ίδια η Πολιτεία θα μας λοιδορούσε και θα μας έλεγε ότι η προσφορά μας ήταν μηδενική. Και όμως έγινε.

Επίσης ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι ενώ υπάρχει η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων, σε σημείο επιστράτευσης, λόγω αυξημένων κρουσμάτων ταυτόχρονα θα χαλάρωναν και τα μέτρα κατά της διασποράς. Και όμως γίνεται.

4 σχόλια:

  1. Οι βουλευτες,υπουργοι,δημοτικοι συμβουλοι περιφερειαρχες αντιπεριφερειαρχες κτλ που ναι ιατροι δεν εχουν παρει τον ορκο του ιπποκρατη???αυτοι απο μας δεν πληρωνονται???δεν μπορω να φανταστω οτι δεν στηριζουν εμπρακτα κ οχι μονο στα λογια το Εσυ η μηπως το Εσυ πρεπει παντα να το στηριζουν οι αλλοι ? Κ αυτοι την ουρα τους απεξω παροτι ετρεξαν να εμβολιαστουν απτους πρωτους???να το στηριζουν το εσυ αυτοι που επελεξαν για δικους τους λογους να μεινουν εκτος.αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να μεταφέρεται στον Πανελλήνιο ιατρικο σύλλογο το ερώτημα γιατί δεν συμμετέχουν στην επίταξη για εργασία στο ΕΣΥ σε κλινικές covid, ιατροί που εργάζονται στα ΠΕΔΥ στα ΤΟΜΥΥ και ιδιώτες που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ιδιωτες γιατροι στην Ελλαδα ειναι β κατηγοριας .ειναι ευθυνη ολων μας να δωσουμε επιτελους στους ελευθεροεπαγγελματιες το χαμενο κυρος και αξιοπρεπεια και να αντιληφθουν οι εκαστοτε κυβερνωντες τη δυναμη μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή