Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμός παιδιών και εφήβων: Δεν θα είναι υποχρεωτικός - Τι «σταθμίζει» η Επιτροπή

CNN Newsroom

AP Photo/Andreea Alexandru

Υπογραμμίζοντας εκ νέου πως η ανοσοποίηση των ενηλίκων ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε πως ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων θα 'ζυγιστεί' και συνεκτιμηθεί εις βάθος χωρίς να επίκειται άμεσα η σχετική απόφαση της Επιτροπής -και σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός των παιδιών δεν πρόκειται να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Αναφερόμενη κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας στο ζήτημα του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε πως έχουν ήδη υπάρξει σχετικές αποφάσεις και εγκρίσεις εκ μέρους των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ήδη πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Ως προς τη θέση της ελληνικής Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε πρόκειται να γίνει επεξεργασία όλων των διαθέσιμων δεδομένων και συνεκτίμηση βασικών παραγόντων -ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά του κορωνοϊού, η νοσηρότητα, η θνητότητα και κυρίως η ασφάλεια- και βάσει αυτών θα διαμορφωθεί το σκεπτικό επάνω στο οποίο θα στηρίξει την απόφασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου