Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Τέλος οι παρατάσεις για τους συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ που δόθηκαν λόγω covid – Ποιοι εξαιρούνται

Τέλος οι παρατάσεις για τους συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ που δόθηκαν λόγω covid – Ποιοι εξαιρούνται
Ποιες ειδικότητες εξαιρούνται από τη διακοπή της παράτασης

Αποχωρούν από τα νοσοκομεία στο τέλος του μήνα, οι γιατροί που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2020, αλλά πήραν παράταση για να στηρίξουν το ΕΣΥ λόγω του κορονοϊού.

Η παράταση είχε δοθεί με τροπολογία του υπουργείου Υγείας τον Νοέμβριο του 2020 και είχαν δικαίωμα να παραμείνουν έως το τέλος Ιουνίου του 2021, προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας.

Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να μη δώσουν άλλη παράταση στους γιατρούς, ώστε να συνταξιοδοτηθούν και να αποχωρήσουν από το σύστημα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί και η δυνατότητα να προωθηθούν οι προσλήψεις νέων γιατρών που είναι στην αναμονή για μία θέση σε νοσοκομείο.

Ωστόσο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι θα υπάρξουν πιθανότατα κάποιες εξαιρέσεις σε ειδικότητες που δεν μπορούν να βρεθούν. Μεταξύ αυτών είναι η ειδικότητα της αναισθησιολογίας που παρουσιάζει περιορισμένο αριθμό ενδιαφερόμενων γιατρών για να εργασθούν στο ΕΣΥ. Γι αυτό και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι προς συνταξιοδότηση να παραμείνουν για ένα διάστημα ακόμη και πιθανότατα για 6 μήνες.

Παράλληλα θα εξετασθεί εάν επαρκούν οι Παθολόγοι στο ΕΣΥ, ώστε να διατηρηθούν στο σύστημα ορισμένοι και να παρέχουν υπηρεσίες λόγω του covid.

Όπως τονίζουν επιβεβαιωμένες πηγές του HealthReport.gr, θα εξετασθούν κατά περίπτωση τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν παρουσιάζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ώστε κατ’ εξαίρεση να δοθούν παρατάσεις σε γιατρούς που είναι προς συνταξιοδότηση.

Θα πρόκειται πάντως για ελάχιστες περιπτώσεις και εφόσον κριθεί απαραίτητο, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΕΣΥ.ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή