Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Είναι επίσημο- Κανονικά στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την 3η δόση- Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Είναι επίσημο- Κανονικά στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την 3η δόση- Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Κανονικά θα εργάζονται και χωρίς αναστολή όσοι υγειονομικοί δεν έκαναν την τρίτη δόση, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr

Μαρία Γλένη

Κανονικά χωρίς να μπουν σε καθεστώς αναστολής στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την 3η δόση δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα,

Όπως ανέφερε το μέτρο της τρίτης δόσης δεν έχει σχέση με την αναστολή. Όσοι από τους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση δεν μπορούν να εισέρχονται στην εστίαση, αλλά τα μέτρα που θα χρειάζονται για να μπουν στα νοσοκομεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr το υπουργείο υγείας εξετάζει οι υγειονομικοί να κάνουν υποχρεωτικά 2 rapid test την εβδομάδα. Απόφαση καθόλου τυχαία καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3η δόση.

Η πορεία των εμβολιασμών

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ξεπεράσαμε τα 19.400.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7.660.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί έστω και μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 73,8% του γενικού πληθυσμού και 83,7% του ενήλικου.

Περισσότεροι από 7.330.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 69,8% του γενικού πληθυσμού και 79,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Στην αναμνηστική δόση αυτή τη στιγμή δικαιούχοι είναι 5.816.000, ποσοστό 80% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 4.880.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 83,8% επί των δικαιούχων και ακόμη 200.000 έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους, ποσοστό 3,4%. Συνολικά, δηλαδή, 87,2%.

Λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται ότι, έως τις 7/2 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση όσοι έχουν ξεπεράσει τους επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους με δεύτερη δόση για τα διδοσικά εμβόλια, αλλά και όσοι έχουν ξεπεράσει τους τρεις μήνες από το μονοδοσικό της J&J, ώστε το πιστοποιητικό τους να παραμείνει ενεργό.

Σχετικά με τους άνω των 60 ετών, 230.000 έχουν εμβολιαστεί με έστω μια δόση, ή έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους. Χαρακτηριστικά 200.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 12.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους, ενώ άλλοι 12.000 έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν κατ’ οίκον.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου