Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

CDC: Οι αναμνηστικές δόσεις αρχίζουν να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά το τετράμηνο

Όπως υπογράμμισε ο αμερικανικός φορέας υγείας, παρουσιάζοντας ειδικά στοιχεία
Timeline.gr

Στους τέσσερις μήνες τοποθετεί την υψηλή αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, ενώ η ανάγκη για χορήγηση τέταρτης δόσης τίθεται επί τάπητος.

Όπως υπογράμμισε ο αμερικανικός φορέας υγείας, παρουσιάζοντας ειδικά στοιχεία, η αναμνηστικές δόσεις χάνουν σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητάς τους ύστερα από τέσσερις μήνες, οπότε είναι πιθανό να κρίνεται αναγκαία και η τέταρτη δόση.

Προηγούμενες μελέτες που διεξήχθησαν σε Ισραήλ και Βρετανία έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων φθίνει εντός ολίγων μηνών.

Τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν, όμως, την Παρασκευή είναι τα πρώτα που αποτελούν πραγματική απόδειξη της ανθεκτικότητας των mRNA εμβολίων.

Η ανάλυση δεν εστίασε σε συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα ή σε ανοσοκατεσταλμένους.

Επικεντρώθηκε σε εκείνους που αναζήτησαν ιατρική περίθαλψη για συμπτώματα κορωνοϊού, που σημαίνει ότι τα ενισχυτικά εμβόλια φάνηκαν λιγότερο αποτελεσματικά.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει, πάντως, ότι ενώ τα εμβόλια μπορεί να χάσουν κάποιο μέρος της ανθεκτικότητάς του έναντι νοσηλείας στους άνω των 65 ετών, παραμένουν εξαιρετικά προστατευτικά για νεότερους ενήλικες με καλή υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου