Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κορονοϊός: Δεν θα πετάξουμε ακόμα τις μάσκες – Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Κορονοϊός: Δεν θα πετάξουμε ακόμα τις μάσκες – Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

HR

Παραμένει η χρήση μάσκας καθώς η επιτροπή των ειδικών που συνεδρίαζαν σήμερα δεν άναψε το πράσινο φως για να καταργηθεί από τους εξωτερικούς χώρους.

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ειδικοί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τους δεν έλαβαν καμία απόφαση για μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το θέμα αυτό θα συζητηθεί ξανά στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι να περάσουν πρώτα οι Απόκριες πριν καταργηθεί η μάσκα, καθώς είναι το μόνο μέτρο, που προφυλάσσει από τη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.

Σε ότι αφορά στις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αυτές δεν αναμένεται να καταργηθούν αφού η κυβέρνηση σκοπεύει να είναι το τελευταίο μέτρο που θα καταργήσει.

Πάντως όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης “ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα” σημείωσε χαρακτηριστικάΕιδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου