Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αρχές Πολιτικής Πρότασης για την ΠΦΥ

Αρχές Πολιτικής Πρότασης για την ΠΦΥ.
  1. Είμαστε υπέρ ενός ενιαίου φορέα υγείας.
  2. Είμαστε υπέρ της ηλεκτρονικής καταγραφής της συνταγοράφησης και γενικά όλων των δαπανών.
  3. Το κράτος θα πρέπει με ειλικρίνεια να πει στους ασφαλισμένους το συνολικό ποσό που είναι διατεθειμένο να διαθέσει για δαπάνες ΠΦΥ και από ποιες πηγές προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό. Επί αυτού του ποσού είναι ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών φορέων, των γιατρών και του υπουργείου οικονομικών.
  4. Διαχωρίζεται και εξηγείται με πλήρη διαφάνεια το ποσό επί των εισφορών των ασφαλισμένων που πηγαίνει για δαπάνες υγείας καθώς επίσης το ποσοστό συνεισφορά του κράτους και των εργοδοτών.
  5. Το ποσό αυτό μοιράζεται στο σύνολο των ασφαλισμένων με βάση την ηλικία, την οικονομική κατάσταση, την ύπαρξη ή μη χρόνιων νοσημάτων.
  6. Υπεύθυνος για την διαχείριση του ποσού που του αναλογεί είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος, ο οποίος σε περίπτωση που κάνει ορθολογική διαχείριση του ποσού θα απολαμβάνει κάποιας μορφής bonus, είτε ως μείωση εισφοράς είτε ως μεταφορά μέρους του ποσού στην επόμενη χρήση. Αντιθέτως ο ασφαλισμένος που ξεπερνά το αναλογούν ποσό, και με βάση το εισόδημά του, θα πρέπει να έχει αναλογική αύξηση των εισφορών, αφού πρώτα του δοθεί η δυνατότητα να εξηγήσει στο ταμείο, σε αρμόδια επιτροπή, τους λόγους της υπέρβασης
  7. Ο ασφαλισμένος έχει την δυνατότητα να επιλέξει ελεύθερα τον ιατρό που επιθυμεί, οι δε ιατροί θα δεσμεύονται από την ύπαρξη διετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΠΙΣ και ασφαλιστικών ταμείων στην οποία θα περιλαμβάνονται ΟΛΟΙ οι ιατροί που επιθυμούν να ενταχθούν, η αμοιβή , η διαδικασία πληρωμής καθώς και οι υποχρεώσεις τόσο των ιατρών όσο και των ασφαλιστικών ταμείων.
  8. Καταργούνται όλες οι άλλες μορφές εργασιακής σχέσης ιατρών στην ΠΦΥ.  Οι ιατροί του ΙΚΑ εφόσον το επιθυμούν γίνονται πλήρους και αποκλειστικής στα Κέντρα Υγείας ή τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ή συνεχίζουν στον ενιαίο φορέα ως ελεγκτές και γενικά πλαισιώνουν δημόσιες δομές υγείας.
  9. Η αμοιβή των ιατρών θα είναι κατά περίπτωση και πράξη με πλαφόν προκειμένου να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατροί. Σε περίπτωση που το πλαφόν δεν είναι επιθυμητό θα μπορούσε να συζητηθεί αυξομείωση της αμοιβής με βάση τον αριθμό των ασθενών που έχει συμβουλευθεί τον κάθε ιατρό.
  10. Ο ιατρός ακόμα και αν δεν ενταχθεί στο σύστημα έχει πρόσβαση στην συνταγογράφηση και την αναγραφή παρακλινικών εξετάσεων.
  11. Θεσπίζεται συμμετοχή του ασθενούς, όπως ισχύει τόσο στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ όσο και σε πολλά άλλα συστήματα υγείας πχ. Γερμανία. Ήδη η συμμετοχή υπάρχει στις παρακλινικές εξετάσεις.
Δρ. Γιώργος Ελευθερίου
Αγγειοχειρουργός
Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ.ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΙΚΑΚΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΥΨΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 95% ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ,ΟΤΑΝ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΕΤΡΕΧΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ 2 ΦΙΑΛΙΔΙΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟΥ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟΥ,ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΦΕΓΓΑΡΟΣΤΑΛΤΟΙ! ΕΙΧΑΝ ΛΑΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΥΛ!ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή