Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επιστολή προς Υπ. Υγείας κ.Α.Λοβέρδο – 3/2/2012

Θεσσαλονίκη 3 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 1092/Γ
Προς
Υπ. Υγείας κ. Α. Λοβέρδο
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
        Η έλλειψη πόρων και οι χαμηλές αμοιβές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε μια εποχή όπου λόγω κρίσης ο φόρτος εργασίας του ΕΣΥ αυξάνει, οδηγούν τα νοσοκομεία σε εξαθλίωση.
Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΣΥ με τους παρακάτω τρόπους που εξασφαλίζουν εφικτούς πόρους για το σύστημα.
       1)     Άμεση κατάργηση όλων των περιττών διοικητικών υποδομών που συστάθηκαν στα πλαίσια του ΕΣΥ την τελευταία 10ετία (ΔΥΠΕ κλπ.) καθώς αποδεδειγμένα δεν συμβάλουν στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του συστήματος.
       2)     Η προμήθειες του ιατροφαρμακευτικού υλικού να οριστούν με ΦΕΚ σε τιμές συνδεδεμένες με την εργοστασιακή τιμή των προϊόντων και επακόλουθη άμεση κατάργηση επιτροπών, παρατηρητηρίων κλπ. Από το τεράστιο οικονομικό όφελος που θα προκύψει, 10-20% να αποδοθεί στην μισθοδοσία των ιατρών και των νοσηλευτών.
       3)     Απόδοση υπέρ του ΕΣΥ όλων των χρημάτων που θα κατασχεθούν από το δημόσιο εφόσον προέρχονται από κατάχρηση εντός του συστήματος τα προηγούμενα έτη.
       4)     Καθώς η ενίσχυση των κομμάτων για κάθε ψηφοφόρο στην Ελλάδα είναι τριπλάσια της αντίστοιχης στην Γερμανία, επιβάλλετε η μεταφορά πόρων από τον προϋπολογισμό της ενίσχυσης των κομμάτων στον προϋπολογισμό του ΕΣΥ για την βελτίωση υποδομών.
       Κύριε Yπουργέ, η καλή λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας που είναι απολύτως αναγκαία, βασίζεται στο παραγωγικό προσωπικό του και κυρίως στο ιατρικό και νοσηλευτικό το οποίο καθημερινά εξαθλιώνεται οικονομικά . Κατά συνέπεια, η προτεινόμενη μεταφορά πόρων από τις διοικητικές υπηρεσίες στις παραγωγικές αποτελεί μια απολύτως λογική επιλογή.
         Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας
 Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                                        Νικόλαος Π. Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου