Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Προς
  1. Διοικητή ΙΚΑ κο Σπυρόπουλο
  2. Διοικητή ΟΓΑ κο Πετρουλα
  3. Διοικήτρια ΟΑΕΕ
  4. Πρόεδρο ΟΠΑΔ κο Κούτρα
Κοινοποίηση
  1. Υπουργό Υγείας κο Λοβερδο
  2. Υπουργό Εργασίας κο Κουτρουμανη
  3. Αν.Υπουργο Οικονομικών κο Σαχινιδη
  4. Γεν. Γραμματέα Κοιν. Ασφ. Κα Δρεττα
  5. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κο Βουδούρη          ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ 
  6. Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ κο Νικολη                Αριθμ. Πρωτ. 181
  7. Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ κο Σουλιώτη            Αθήνα, 6-2-2012
ΘΕΜΑ : Κραυγή Αγωνίας και Απόγνωσης 
Αξότιμοι Κύριοι
Εκφράζοντας το σύνολο των 170 κλινικών σε όλη την χώρα, μελών της Ένωσης μας, εκπέμπουμε ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για το ΑΥΡΙΟ, στην κυριολεξία, των κλινικών μας και ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ λογω της στάσης πληρωμών των κλινικών μας, μη καταβάλλοντας μισθοδοσία του προσωπικού μας, που αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης των 11.000 οικογενειών τους, μη καταβάλλοντας ασφαλιστικές εισφορές, παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ, άρνηση των προμηθευτών μας να μας προμηθεύσουν φάρμακα, υλικά επεμβάσεων και αναλώσιμα υλικά, προβλήματα τροφοδοσίας μας σε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τρόφιμα, οφειλές σε Τράπεζες, ΔΕΗ, Αέριο και αμέτρητα άλλα προβλήματα καθημερινά. 
Αξιότιμοι Κύριοι
Νοσηλεύουμε τους ασθενείς των ταμείων σας και σήμερα πλέον του ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία καταβολή νοσηλίων από τα μέσα Δεκεμβρίου 2011, για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, και τουλάχιστον ένα χρόνο για τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ.
Επανειλημμένες παραστάσεις μας τον τελευταίο μήνα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Λαμβάνουμε μόνο υποσχέσεις αλλά ούτε ένα ευρώ. 
Με τον Νόμο 4038 ΦΕΚ 14/2-2-2012, άρθρο 34, καθορίσατε την άμεση πληρωμή μέρους ;;(αν είναι δυνατόν) των οφειλών σας της 31-12-2011, με προϋπόθεση (άκουσον, άκουσον) την παροχή έκπτωσης !!! Δεν σας αρκεί που δεν διεκδικούμε τους αναλογούντες τόκους για τα χρέη σας από το 2007 για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ και 2010 για τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ, σε τιμές ΠΔ του 1991, θα μας ζητείστε και επιπλέον έκπτωση 
Αξιότιμοι Κύριοι
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
Ζητούμε ΣΗΜΕΡΑ κιόλας
  1. να αρχίσουν οι πληρωμές των οφειλών σας του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 και Ιανουαρίου 2012 για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.
  2. να καθορίστε άμεσα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών σας την 31-10-2011
  3. να καταβαλλετε την προκαταβολή του ΕΟΠΥΥ για Νοσήλια Ιανουαρίου 2012 έως την 20η Φεβρουαρίου 2012
  4. να προβειτε σε εξόφληση του υπολοίπου 10% του ΕΟΠΥΥ εντος 60 ημερών από την υποβολή των λογαριασμών και τέλος
  5.  ζητουμε την παράταση των προθεσμιών καταβολής ενσήμων ΙΚΑ, ΦΜΥ και ΦΠΑ, χωρίς καμία προσαύξηση, και τον συμψηφισμό τους κατά την καταβολή των χρεών της 31-10-2011
Αξιότιμοι Κύριοι
Σε λίγες ημέρες είτε θα αναστείλουμε την λειτουργία των κλινικών μας είτε θα αναστείλουμε τις συμβάσεις μας με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τρίτος δρόμος υπάρχει : Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
Δεν αστειευόμαστε, ούτε απειλούμε, ούτε είμαστε γραφικοί.
ΑΠΛΑ, σας ενημερώνουμε, ως αρμόδιους αλλά και ως αυτουργούς για τις συνέπειες της παύσης πληρωμών αλλά και της αδιαφορίας σας για την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους των ταμείων σας.
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ, την ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ, για ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου