Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ταλιμπάν κύριος Σόιμπλε

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σιγά- σιγά. Κάποιοι εκεί στην Ευρώπη δεν θέλουν ούτε να μας βλέπουν και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε οικειοθελώς την ευρωζώνη. Κατά τα φαινόμενα είναι ο κύκλος επιρροής του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έχει υιοθετήσει την άποψη ότι αυτοί εκεί στο νότιο άκρο της Ευρώπης δεν μπορούν να προσαρμοσθούν και είναι προτιμότερο να επανέλθουν σε καθεστώς εθνικού νομίσματος.

Αυτός και οι ομόλογοί του, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και πιθανώς κι άλλων μικρότερων χωρών, ορθώνουν συνεχώς, συστηματικά και οργανωμένα, εμπόδια και προκαλούν καθυστερήσεις στις κατά καιρούς εκδηλωθείσες προσπάθειες συμφωνίας ενός σχήματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Το επιχείρησαν τον περασμένο Ιούνιο, σχεδόν την επομένη της συμφωνίας του απλού PSI. Ολο το καλοκαίρι υπονόμευαν την ελληνική υπόθεση και όταν ήρθε το φθινόπωρο τορπίλισαν εκείνη τη συμφωνία και απαίτησαν μεγαλύτερο κούρεμα.

Ετσι φθάσαμε στο PSI-plus στα τέλη Οκτωβρίου. Αλλά και μετά η ίδια ομάδα, με δηλώσεις και διαρκείς αμφισβητήσεις, δεν μας άφησε ούτε μια μέρα σε ησυχία. Απαιτήσεις, κόντρα απαιτήσεις και τούτο και το άλλο και «αυτά δεν φθάνουν» και «κείνα είναι μισά».

Κάπως έτσι έφεραν το, προβληματικό είναι αλήθεια, ελληνικό πολιτικό σύστημα στην κατάρρευση και τον ελληνικό λαό στην πόρτα του τρελάδικου. Και τώρα αφού κάηκε η Αθήνα και διαλύθηκαν τα πολιτικά κόμματα, ζητούν πολιτικές εγγυήσεις.

Από ποιον αλήθεια; Από τον Σαμαρά πήραν, από τον Παπανδρέου επίσης και με τον Βενιζέλο μιλάνε κάθε μέρα. Από ποιον λοιπόν; Από την Αλέκα, από τον Αλέξη ή μήπως από τον Κουβέλη; Αν αυτή η στάση δεν ισοδυναμεί με εξώθηση προς την έξοδο, τότε τι είναι;

Ενα πράγμα μόνο μπορεί να πει κανείς γι' αυτούς τους Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού: Οτι είναι αδιόρθωτοι. Βρήκαν θύμα και έπεσαν πάνω του σαν τα όρνια. Ε, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή πολιτική, είναι μαζοχισμός, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε και υπερασπίσαμε.

Κι όπως πάει, όλος αυτός ο αντιευρωπαϊκός κύκλος θα καταστρέψει με τις εμμονές του όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά κι ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου