Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ


Αθήνα, 5/7/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αρκετές ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση όπως πρόχειρα επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί, παρουσίαζε προβλήματα  από την αρχή της λειτουργίας της.
Η αρχική ηλεκτρονική πλατφόρμα «έπεφτε» κάθε λίγο και λιγάκι, με αποτελέσματα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ζητήσαμε και επιμένουμε, ότι έχουμε δικαίωμα σε ένα αξιόπιστο λειτουργικό και χωρίς παιδαριώδη προβλήματα, σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει την απαραίτητη ηλεκτρονική υποδομή, αναλώσιμα και τεχνική υποστήριξη.
Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι με την τελευταία ανακοίνωση του, ο ΕΟΠΥΥ μας δικαιώνει περίτρανα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχεται ότι η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, συχνά εμφανίζει προβλήματα λειτουργίας, ζητώντας από τους διευθυντές των υγειονομικών μονάδων να τηρούν σχετικό βιβλίο καταγραφής βλαβών.
Επανερχόμαστε στο δίκαιο αίτημα μας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, άμεσα να απαλειφθεί το περίφημο πρόστιμο του 1 € που προσβάλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου.
Από τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία παραδέχεται την αδυναμία της να προσφέρει το αυτονόητο, είναι απαραίτητο να επιτραπεί η χειρόγραφη συνταγογράφηση χωρίς την τρομοκρατία επιβολής προστίμου που μόνο προβλήματα δημιουργεί σε γιατρούς και ασφαλισμένους.
Μετά και την τελευταία συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συστήνουμε στα μέλη μας, αν μέχρι την Παρασκευή 6/7/2012 δεν έχει βγει Υπουργική απόφαση για την απάλειψη του προστίμου, να αποφεύγουν την χειρόγραφη συνταγογράφηση από Δευτέρα 9/7/2012, σύμφωνα και με τη απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ της 4/7/2012.  

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
  
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 M. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                           Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου