Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γιατροί προς υπουργό: «Ή πληρώνετε ή κόβουμε την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ»!


Γιατροί προς υπουργό: «Ή πληρώνετε ή κόβουμε την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ»!
Μπροστά σε νέους μπελάδες βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς οι συνεργαζόμενοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν πως αν δεν αποπληρωθούν μέσα στον Αύγουστο (όπως οι φαρμακοποιοί) για οφειλές έως και τον Μάιο, θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. 
  
Η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά μιλά ξεκάθαρα για κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσει ο κλάδος αν δεν αποπληρωθεί μέσα στον Αύγουστο. Να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες από τον ΕΟΠΥΥ ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση για την αποπληρωμή τους σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς στους οποίους καταβάλλονται συχνά πυκνά χρήματα. 
Γι αυτό και οι γιατροί μιλούν για διακρίσεις τη στιγμή που όπως λένε …  «λεφτά υπάρχουν»!
 
Στην επιστολή της η Ένωση Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναφέρει: «Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι εξασφαλίσθηκε για τα φαρμακεία ολόκληρο το ποσό ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνει η πλήρης αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ που αφορά συνταγές Μαΐου.
            Κατόπιν αυτής της εξέλιξης γίνεται προφανές στους πολίτες αλλά και στο σύνολο του ιατρικού κόσμου ότι λεφτά υπάρχουν και άρα κάθε καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς είναι καταχρηστική και παραβαίνει ουσιωδώς τους όρους της σύμβασης μεταξύ του οργανισμού και των πιστωτών του ιατρών, κλινικών και εργαστηριακών».
 
Οι ιδιώτες γιατροί περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά ιατρεία τα οποία βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση. Όπως υπογραμμίζουν: «Χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και ο κρατικός παρεμβατισμός με την τακτική της στάσης πληρωμών οδηγεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της υγείας σε πλήρη κατάρρευση μαζί με τον δημόσιο τομέα».
 
Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 570 εκατομμύρια από παλαιά χρέη στους γιατρούς ενώ συσσωρεύει νέα καθώς δεν έχει αποπληρώσει καμία ιατρική πράξη από τις αρχές του χρόνου.
 
Οι γιατροί ολοκληρώνουν την επιστολή τους στον υπουργό με μια ξεκάθαρη προειδοποίηση: «σας ενημερώνουμε ότι αν ο οργανισμός δεν αποπληρώσει πλήρως τις οφειλές του προς τους ιατρούς που αφορούν μέχρι και τον μήνα Μάϊο, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την πίστωση προς τον οργανισμό και να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των ιατρείων και εργαστηρίων μας».
 
Η διορία που δίνεται είναι έως τις 10 Αυγούστου. 

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου