Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί η αδιαφάνεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ!


«Θα προχωρήσει στην κατάργηση των προνομίων αδιαφάνειας στο ΚΕΕΛΠΝΟ;» διερωτάται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο υπουργός Υγείας φέρεται να επισκέφτηκε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις στο χώρο της υγείας για τις οποίες υπάρχει ένδειξη χρηματισμού και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει, με ανακοίνωσή της ότι θεωρεί πως πρόκειται για σωστή ενέργεια. Η ίδια μάλιστα, εδώ και χρόνια επιμένει πως χρειάζεται συνεχής και αμείλικτος αγώνας κατά της διαφθοράς και παραοικονομίας στο ΕΣΥ. «Πριν δύο χρόνια επιβάλλαμε τη νομοθέτηση του «πόθεν έσχες» στους ιατρούς του ΕΣΥ και ταυτόχρονα γεμίσαμε τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ με αφίσα, προτρέποντας τους πολίτες να μην δίνουν φακελάκι στους ιατρούς» τονίζει σε ανακοίνωση της ο ΟΕΝΓΕ.

Όμως, η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Λυκουρέντζου προκαλεί και ορισμένες σοβαρές αμφιβολίες, όπως για παράδειγμα, γιατί ενώ το υπουργείο διαθέτει δικό του Σώμα Επιθεωρητών, ο υπουργός το παρακάμπτει και απευθύνεται στο ΣΔΟΕ;

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ διερωτάται, αν ο υπουργός Υγείας αγνοεί πως υπάρχει μια περιοχή πλήρους αδιαφάνειας που αποκαλείται ΚΕΕΛΠΝΟ και στην οποία δεν ισχύουν ούτε το δημόσιο λογιστικό ούτε οι κανόνες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας να πραγματοποιούν με άνεση κάθε ρουσφέτι και να προωθούν ανεξέλεγκτα κάθε δαπάνη;

«Εάν ο κ. Λυκουρέντζος δεν προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των προνομίων αδιαφάνειας στο συγκεκριμένο Οργανισμό, τον οποίο ο ίδιος εποπτεύει, τότε θεωρούμε πως οι επισκέψεις στο ΣΔΟΕ και ισχυρισμοί πως μάχεται τη διαφθορά γίνονται μόνο για συσκότιση» κλείνει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου