Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο ΙΣΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.


Αθήνα, 23.07.2012

Δελτίο Τύπου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθώντας με επαγρύπνηση τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, έλαβε γνώση δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την περικοπή των διπλών συντάξεων που λαμβάνουν έως σήμερα μεταξύ άλλων και οι ιατροί που απασχολούνται στο ΕΣΥ και συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα.
Ο ΙΣΑ καταρχάς εκφράζει την ελπίδα ότι δεν γίνουν πράξη τα ανωτέρω δημοσιεύματα, άλλως θα συνεπάγετο τεράστια κοινωνική αδικία, καθώς είναι γνωστό τοις πάσοι ότι για να λάβει διπλή 
σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε έως και την τελευταία ημέρα κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο Ταμεία επί 35 χρόνια.
Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ είναι ταμείο αυτασφάλισης και το 100% των εισφορών του τις πληρώνει ο ίδιος ο γιατρός χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους. Όσον αφορά δε την αποκαλούμενη «δεύτερη» σύνταξη που παίρνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων ή άλλων κατηγοριών έμμισθων γιατρών, αυτή είναι ξεχωριστή, με άλλες εισφορές, που πληρώνονται με την διαδικασία εργοδότη-εργαζομένου, όπως όλες οι συνταγματικά καταχωρημένες συντάξεις.
Περαιτέρω πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι οι γιατροί που με αυταπάρνηση υπηρετούν το Ε.Σ.Υ. έχουν ήδη υποστεί μειώσεις της τάξεως του 40% στο μισθό τους και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν εκτελέσει εδώ και μήνες.
Ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα ότι ο ιατρικός κόσμος δεν είναι σε θέση να επωμιστεί άλλες περικοπές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου