Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΙΣΑ: Ενημέρωση για το πρόβλημα του e-diagnosis

Ενημέρωση για το πρόβλημα του e-diagnosis
Προς
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
κ. Γεράσιμο Βουδούρη
Α.Π. 31451

Θέμα : Ενημέρωση για το πρόβλημα του e-diagnosis 
                                                                                
Στις 19/07/2012 υπήρξε πρόβλημα στο e-diagnosis. Συγκεκριμένα στις παρακλινικές εξετάσεις η ημερομηνία που αναγραφόταν στην εκτύπωση ήταν 24/6/2011 ή 25/6/2011. Όπως μας ενημέρωσαν από την εταιρεία που υποστηρίζει το e-diagnosis αυτό οφειλόταν σε λάθος ημερομηνία που χρησιμοποίησε η Vodafone σε έναν server της.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρμονία στην καταχώρηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων για την συμμετοχή, με το παραπεμπτικό, επειδή τα παραπεμπτικά που είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα ακυρώθηκαν και γράφτηκαν εκ νέου την επόμενη μέρα αλλά με ημερομηνία διαφορετική από αυτή της καταχώρησης στα φορολογικά βιβλία, καθ’ όσον οι ασθενείς είχαν εξεταστεί μέχρι να διευκρινιστεί το πρόβλημα.
Επειδή σε ενδεχόμενο έλεγχο στο μέλλον μπορεί να προκύψει πρόβλημα με τις φορολογικές αρχές εξαιτίας της διαφοροποίησης για μία μέρα μεταξύ παραπεμπτικού και Α.Π.Υ που εκδίδεται για την συμμετοχή, προτείνουμε την έκδοση δελτίου τύπου από τον ΕΟΠΥΥ, που να αναφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο e-diagnosis και το οποίο αν χρειαστεί να επιδεικνύεται από τους Ιατρούς στις φορολογικές αρχές σε ενδεχόμενο έλεγχο.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ              ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου