Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Στον Εισαγγελέα επιμελητής του Νοσ. Κέρκυρας κατά ειδικευόμενων γιατρών επειδή κάνουν επίσχεση εργασίας!


Ιατρός επιμελητής του νοσοκομείου οδήγησε συναδέλφους του ειδικευόμενους στον Εισαγγελέα επειδή κάνουν επίσχεση εργασίας και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του δημιουργούν με την απουσία του πρόβλημα στην κλινική του!Αυτό κατήγγειλε σήμερα το πρωί μιλώντας στον τοπικό σταθμό της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος, ο οποίος στηλίτευσε την πράξη του συναδέλφου του υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν οι ιατροί να τα βάζουν με τους ιατρούς επειδή ασκούν το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να διεκδικούν τα οφειλόμενα προς αυτούς.

Το όνομα του καταγγέλλοντας δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, ο κ. Γεωργόπουλος υπογράμμισε πως τόσο οι ειδικευόμενοι όσο και η ΕΓΕΣΥΚ εκλήθησαν χθες το μεσημέρι από την Εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν τις θέσεις τους για την καταγγελία, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.
Συνεχίζεται η επίσχεση των ειδικευόμενων
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων με αποχή από τις εφημερίες καθώς το Νοσοκομείο τους οφείλει δεδουλευμένα εφημεριών τεσσάρων μηνών. Η επίσχεση συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η ΕΓΕΣΥΚ με αντικείμενο τις εξελίξεις με τις πετσοκομμένες προσλήψεις επικουρικών, την έλλειψη προσωπικού, τις απλήρωτες εφημερίες, την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε υλικό κλ.

Συμπαράσταση από το ΣΥΡΙΖΑ

Την συμπαράστασή του στην κινητοποίηση εξέφρασε το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος παρευρέθη στη συνάντησή τους με το διοικητή του Ιδρύματος. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο είναι τραγική, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού. Γιατροί και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους απέναντι στους ασθενείς.
Όπως δήλωσε ο Γιώργος Ραιδεστινός: «ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών και εκτιμά ότι η υγεία νοσεί. Οι γιατροί, εξαντλημένοι από τις 30 ώρες συνεχόμενης εργασίας και απλήρωτοι, καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, σε μια περίοδο που η αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα νοσοκομεία, λόγω της κρίσης, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, που έχουν οδηγήσει και την υγεία σ’ αυτή την κατάσταση, είναι αναγκαίος όσο ποτέ. Με ενότητα των εργαζομένων και του συνόλου των πολιτών αυτές οι πολιτικές μπορούν να ανατραπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου