Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Περίπου 1 δισ. τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές


Περίπου 1 δισ. τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές

Συνάντηση με αρμοδίους του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη


Συνάντηση με αρμοδίους του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έχουν το πρωί της Τετάρτης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών ο οποίος εκπροσωπεί όλα τα μεγάλα ιδιωτικά Νοσοκομεία και Μαιευτήρια της χώρας. 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Νοσοκομείου Μητέρα, κ. Ανδρέα Καρταπάνη, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας έως τον Δεκέμβριο του 2011 αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο (κάθε μήνας που περνάει είναι 50 εκατομμύρια ευρώ).



Παράλληλα, ο κ. Καρταπάνης ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο Μητέρα μπαίνει δυναμικά στο χώρο της εκπαίδευσης, με ολοκληρωμένα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης ιατρών. Όπως ανέφερε, είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικός φορέας υγείας στο χώρο της γυναικολογίας επεκτείνει την ακαδημαϊκή μόρφωση των ιατρών, με προγράμματα πρακτικής άσκησης.



«Η βεβαίωση παρακολούθησης που θα λαμβάνει ο κάθε γιατρός», συνέχισε, «αποτελεί ένα ουσιαστικό αποδεικτικό συνεχιζόμενης, ιατρικής εκπαίδευσης και σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική του ζωή».



Το πρώτο πρόγραμμα έχει θέμα «Ενδοσκοπική Γυναικολογία και Ουρογυναικολογία». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τετράμηνης διάρκειας (έναρξη Νοέμβριος 2012) που απευθύνεται σε πτυχιούχους ιατρούς. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 19 Οκτωβρίου. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-6869111.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου