Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ουρές για μια πληροφορία στον ΕΟΠΥΥ

Της Ελένης Χολέβα

Προβλήματα έχει φέρει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων η απόλυση εργαζομένων από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ρύθμισης ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι του 184, του αριθμού δηλαδή που ρύθμιζε ραντεβού στο άλλοτε ΙΚΑ λόγω της διακοπής της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, κάλυπταν τις ανάγκες παροχής πληροφοριών στις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και το κλείσιμο των ραντεβού με συμβεβλημένους ιατρούς,
Όπως ήταν φυσικό, με έναν υπάλληλο που διαθέτει πλέον η τοπική μονάδα του οργανισμού, είναι λογικό να δημιουργείται συνωστισμός ασφαλισμένων ενώ πολλές φορές μάλιστα, καλύπτουν τα κενά ακόμη και νοσηλεύτριες για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η κατάσταση, το θέμα ωστόσο, δε σταματά εδώ. Όπως διαμαρτύρονται οι ασφαλισμένοι, οι νέες τηλεφωνικές γραμμές που έχουν αναλάβει παρόμοιες υπηρεσίες με το 184, κοστίζουν πολύ για ανθρώπους που κυνηγούν το μεροκάματο, άνεργους και συνταξιούχους.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που φαίνεται ότι δεν θα αντιμετωπισθεί, αφού η πρόθεση του υπουργείου είναι εμφανής από τις πολυπληθείς διαφημίσεις των ιδιωτικών εταιρειών που αναλαμβάνουν με το αζημίωτο το ρόλο που θα έπρεπε να έχει ο ΕΟΠΥΥ. 

Η ΕΡΕΥΝΑ 19 September 2012, αρ. φύλλου 16180,   σελίδα 13   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου