Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σε 3 δόσεις η εξόφληση των συνταγών που εκδόθηκαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου


Σε 3 δόσεις η εξόφληση των συνταγών που εκδόθηκαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου
Σε δόσεις θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τις συνταγές που εκτέλεσαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει το μεσημέρι το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε φαρμακοποιούς, γιατρούς, κλινικές και ασφαλισμένους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει τα χρέη του προς τους φαρμακοποιούς σε 3 δόσεις.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ποσά που θα δοθούν θα αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού και τις μισές συνταγές του Αυγούστου.
Ο τρόπος και η ημερομηνία εξόφληση των χρέων των προηγούμενων ετών – αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες – δε θα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος από το υπουργείο Υγείας, αφού το θέμα αυτό αποτελεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Η αναβολή στην ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος, έγινε τελικά, εξαιτίς της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση τςη Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Υγείας χρησιμοποίησε ως αφορμή για την ακύρωση των προγραμματισμένων ανακοινώσεων την περασμένη Παρασκευή, την επίσκεψη της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο, δεσμεύθηκε για σταθερές ημερομηνίες πληρωμής, λέγοντας ότι θα δοθούν συγκεκριμένα χρήματα, με βάση τα ποσά του κρατικού προϋπολογισμού και με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος
του έτους, που όμως βαίνουν μειούμενες, λόγω της αύξησης της ανεργίας.
Ο κ. Σαλμάς ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να ανοίξουν τα φαρμακεία και να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο. Ερωτηθείς για τους συμβεβλημένους γιατρούς, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απ' ό,τι φαίνεται οι συμβεβλημένοι γιατροί συνταγογραφούν».

Νίνα Κομνηνού

ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου