Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στην αναμονή για ρευστό και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!


Το δικό τους χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής (μετά τους φαρμακοποιούς) περιμένουν και οι συμβεβλημένοι γιατροί, η Ένωση των οποίων αποφάσισε παράταση της επίσχεσης εργασίας τουλάχιστον έως την Τετάρτη.
 
Άκρως σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ αλλά και για τους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του Οργανισμού.
 
Με δεδομένη τη δήλωση του Α. Λυκουρέντζου για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα αφορά στην εξόφληση φαρμακοποιών, γιατρών και κλινικών, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), μετά και τα ασαφή αποτελέσματα της διϋπουργικής επιτροπής, αποφάσισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα επανεκτιμήσει τη στάση της, σε συνάρτηση με τις σημερινές ανακοινώσεις του Μ. Σαλμά.
 
Παρόλα αυτά, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ συνιστά στα μέλη της για να προβαίνουν στην κατ' εξαίρεση εξυπηρέτηση των επειγόντων ή σοβαρών περιστατικών.
 
Απόφαση για συνέχιση της επίσχεσης πήρε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας το οποίο σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν το αντίτιμο της επίσκεψης από την τσέπη τους. 
Με το ταμειακό έλλειμμα του Οργανισμού να ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ, αλλά και τις οφειλές του μόνο προς τους γιατρούς για το 2012 να ανέρχονται στα 230 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και  570 εκατομμύρια στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκατομμύρια στους εργαστηριακούς ιατρούς για τα έτη 2010 και 2011, οι φόβοι για ολοσχερή κατάρρευση του είναι ορατοί.
 
Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως οι οφειλές των περασμένων ετών θα τακτοποιηθούν μετά την εκταμίευση της δόσης των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, που  θα περιλαμβάνει 1,5 δις για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. 
 
Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει πως ούτε η κινητοποίηση των γιατρών είναι πραγματική καθώς καμία απόδειξη δεν έφθασε στον ΕΟΠΥΥ από ασθενή. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά αναμένεται να δοθούν και κίνητρα για τον περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αυξάνοντας το πλαφόν επισκέψεων σε όσους βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου