Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξηλώστε τώρα τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ



Την αντικατάσταση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στην οποία χρεώνει την ευθύνη για την κακοδιαχείριση του ζήτησε σήμερα από τον αν. υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις αποτελεί προϋπόθεση για τη σταδιακή ομαλοποίηση στο χώρο της Υγείας.
Στη διάρκεια συνάντησης και με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έθεσε στον κ. Σαλμά τα εξής ζητήματα:
1. Την άμεση δραστική περικοπή του λειτουργικού κόστους του ΕΟΠΥΥ, που ξεπερνά το άθροισμα του λειτουργικού κόστους των ταμείων που διαδέχτηκε (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ).
2. Την διατήρηση των δημόσιων δομών υγείας με την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
3. Την έναρξη διαλόγου για την ριζική αναθεώρηση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από μηδενική βάση.
4. Την ισοκατανομή των ελάχιστων πόρων που διαχειρίζεται σήμερα ο οργανισμός σε όλους τους παρόχους.
5. Την ανάληψη της ευθύνης για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών των ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και την εκπόνηση σαφούς χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής με ρήτρες μη τήρησης και συμψηφισμό χρεών προς το δημόσιο.
UNITEDREPORTERS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου