Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΣΥ



Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Οι γιατροί διεκδικούν εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών, οι οποίες τους οφείλονται εδώ και πέντε μήνες.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία του κλάδου(ΟΕΝΓΕ), πρόκειται για κινητοποίηση διαρκείας.

Παράλληλα με την επίσχεση, θα πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις γραφείων διοικητών και θα εμποδίζεται η είσπραξη χρημάτων από τους ασφαλισμένους για τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία.

Πληρώνουν

Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας άρχισε να πληρώνει τα οφειλόμενα στους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αναγκαία ποσά έχουν ήδη εκταμιευτεί, αλλά δεν έχουν καταβληθεί στους γιατρούς για γραφειοκρατικούς,κυρίως, λόγους.

Εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών του Ηρακλείου, η καταβολή των οφειλόμενων οφείλεται στην πίεση που άσκησαν οι γιατροί:

'...Είναι μια μικρή απόδειξη ότι οι κινητοποιήσεις ενοχλούν περισσότερο απ' ό,τι κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε', σημειώνουν οι κ.κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, Γιώργος Φραντζέσκος και Μαρία Κοκκινάκη:'

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι στόχος δεν πρέπει να είναι η καταβολή εφημεριών μόνο.

Αυτά που πρέπει να μας εξοργίζουν και να μας κάνουν να αντιστεκόμαστε με σθένος είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και η βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Η επικείμενη εξαθλίωσή μας με τις νέες περικοπές στο μισθολόγιο και με τις αλλαγές στο εφημεριακό (εφημερίες τομέα).

Η έλλειψη προοπτικής για τους νέους γιατρούς, η προοπτική ιδιωτικοποίησης.

Γι'αυτό είναι σημαντικό την Δευτέρα να ξεκινήσουμε με μαζικότητα και ορμή έναν αγώνα αξιοπρέπειας για εμάς, τους ασθενείς, τα παιδιά μας'.

ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας έως την Τετάρτη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διεκδικούν εξόφληση των οφειλόμενων από το 2010 έως σήμερα.

Η Ένωση Ιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) θεωρεί κίνηση καλής θέλησης την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά περιμένει να διαπιστώσει εάν θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των συμβεβλημένων γιατρών.


IATRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου