Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Με χρονοδιάγραμμα πληρωμών θέλει να βγει από τη διυπουργική ο Α. Λυκουρέντζος


Την πεποίθηση πως ο ΕΟΠΥΥ θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει, αργότερα μέσα στην ημέρα και μετά την έκταση διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών, σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των υποχρεώσεων του, εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Προτεραιότητα θα δοθεί στους φαρμακοποιούς και στη συνέχεια σε γιατρούς και προμηθευτές.

Ο Α. Λυκουρέντζος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μεγάλο έλλειμμα που παρουσιάζει ο οργανισμός. «Φοβόμαστε ότι στο τέλος της διαχείρισης του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα είναι 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Ειδική αναφορά έκανε και για το θέμα της υπερσυνταγογράφησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τον Ιούλιο γράφτηκαν περισσότερες από  4 εκατ. 700 χιλιάδες συνταγές. Όπως ανέφερε, μόνο την προηγούμενη Παρασκευή, και ενώ οι φαρμακοποιοί είχαν εξαγγείλει τη διακοπή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι συνταγογραφήσεις ξεπέρασαν τις 600 χιλ. «Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούνται αυτές οι ακραίες συμπεριφορές με τις οποίες αναζητείται από κάποιους επιτήδειους έσοδο μέσω αυτής της πρακτικής. 

Οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι όσο πληρώνουμε αλόγιστα τόσο περισσότερο δυσχερής γίνεται η οικονομική μας κατάσταση και τόσο περισσότερο αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει» δήλωσε ο Α. Λυκουρέντζος.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου