Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Χτύποι αγωνίας από τους καρδιοπαθείς! Αγανάκτηση για επιδόματα, μισθούς, ΕΟΠΥΥ


 
Σε οικονομικό αδιέξοδο θεωρούν ότι θα οδηγηθούν πολύ σύντομα οι πάσχοντες με συγγενείς καρδιοπάθειες εξαιτίας της σχεδιαζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης που τους κόβει μισθούς, επιδόματα, συντάξεις ενώ την όλη εικόνα επιβαρύνει και η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. 
 
 Φόβους για οικονομική εξαθλίωση εκφράζουν οι καρδιοπαθείς και οι οικογένειές τους από την άγρια κυβερνητική πολιτική που μειώνει στο ελάχιστο τα έσοδά τους. 
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες προειδοποιεί πως όποια περαιτέρω επιβάρυνση θα καταστήσει τη θέση τους ακόμη δυσχερέστερη, καθώς συνεπάγεται υψηλότατο κόστος την ώρα που οι καρδιοπαθείς αποτελούν, όπως και όλα τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, μία από τις ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από τη σφοδρή συστημική κρίση.
 
Άλλωστε κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει πια. Οι τελευταίες παροχές μοιάζουν να εξανεμίζονται και οι καρδιοπαθείς που είναι χρονίως πάσχοντες πρέπει να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους. 
 
Όπως αναφέρει ο σύνδεσμος με βάσει την πληροφόρηση «η παρούσα συγκυβέρνηση  καταλύει κυριολεκτικά κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με σειρά από περικοπές σε μισθούς, δώρα, αναπηρικές συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, «εφεδρεία» ή όπως διαφορετικά ονομασθεί στο Δημόσιο, κατάρρευση ουσιαστικά του ΕΟΠΥΥ και πολλά ακόμη». Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε η συντριπτική πλειοψηφία των καρδιοπαθών και των οικογενειών τους θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο και σε πλήρη πλέον εξαθλίωση.
 
Ο Σύνδεσμος ξεκαθαρίζει πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπεί η ψήφιση σχετικών μέτρων και καλεί τα μέλη του και τις οικογένειες τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί στις 27 του μήνα στην Ομόνοια η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου