Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει την επιλεκτική πληρωμή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Π.Υ. που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της επιλεκτικής πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς που έγινε σήμερα από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβάλλεται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πάροχοι υγείας θα πληρώνονται αναλογικά και ισότιμα και δεν θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που φωνάζουν δυνατότερα, ή απειλούν με διακοπή της παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Ζητάμε την δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, με επιστημονικούς και υγειονομικούς φορείς, η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών .

Έχουμε επισημάνει ότι οι δαπάνες της υγείας είναι ανελαστικές σ ένα στοιχειώδες επίπεδο βασικών παροχών υγείας, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους φορείς.

Ο ΙΣΑ καλεί σε άμεση συνάντηση τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας σε επίπεδο ολομέλειας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Δεν πρέπει να επικρατήσει στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας ο Νόμος της Ζούγκλας.

Αυτοί που παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της κοινωνίας θα αντιληφθούν ότι χωρίς γιατρούς, δεν υπάρχει Υγεία.
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου