Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών πολλών μηνών, περίπου 22.000 νοσοκομειακοί γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα αρχίζουν από τη Δευτέρα επίσχεση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα εξυπηρετουνται τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να επαναπρογραμματισθούν.


Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων». 



Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα. 


Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου