Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η αποπληρωμή φαρμακοποιών, ακολουθούν οι γιατροί




Με την κατάθεση του ποσού των 135 εκατομμυρίων ευρώ στην Αγγροτική Τράπεζα με σκοπό να πιστωθούν οι λογαριασμοί των φαρμακευτικών συλλόγων, ξεκίνησε η αποπληρωμή των φαρμακοποιών γαι τις συνταγές Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξοφληθούν για τον Ιούνιο οι γιατροί που έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ο ΕΟΠΥΥ παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους που δεν τα έχουν καταθέσει εγκαίρως, να επισπεύσουν την προσκόμιση τους «προκειμένου να μη δημιουργηθεί αδικαιολογήτως εικόνα απλήρωτων γιατρών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σχετικά με την έναρξη πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι: «Ακόμη και όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συσκέπτονται επί μακρόν και βασανίζουν τους πολίτες η Πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής. Από ʽκει και πέρα ο καθένας με την συνείδηση του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σήμερα , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δόθηκε εντολή να εξοφληθεί ο μήνας Ιούνιος για φαρμακοποιούς και γιατρούς».

Νίνα Κομνηνού

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

2 σχόλια:

  1. Κυρία Μαστοράκου αν κατάλαβα καλά οι εργαστηριακοί , τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, δεν έχει δοθεί κανένα επίσημο χρονοδιάγραμμα, ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς. Αυτό τονίζεται και στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. http://medispin.blogspot.gr/2012/09/1992012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή