Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινό μέτωπο γιατρών και φαρμακοποιών




Κοινό μέτωπο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, δημιουργούν γιατροί και φαρμακοποιοί.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των φαρμακοποιών ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρέοδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κώστα Λουράντο.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας μιλώντας την Τρίτη στο 11ο Συνέδριο Healthworld προανήγγειλε την διάθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων και από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων, αφήνοντας . να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκέψεις για διάθεση φαρμάκων ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.
«Η υγεία και το φάρμακο είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η επίσημη πολιτεία να το παραδώσει στην εμπορευματοποίηση», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.
Ο κ. Πατούλης προειδοποιεί ότι «το άνοιγμα της αγοράς του φαρμάκου θα οδηγήσει στη διόγκωση και στη μετακύλιση του κόστους για την φαρμακευτική περίθαλψη στον ίδιο τον ασθενή». «Θα δημιουργηθούν ασθενείς πολλών ταχυτήτων», προσθέτει, «και την υγεία τους θα βρίσκουν πλέον μόνο όσοι μπορούν να την ακριβοπληρώσουν. Την κρίσιμη αυτή περίοδο δεν υπάρχουν περιθώρια για "παιχνίδια" από καμία πλευρά».
Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ ζητούν επίσης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαστηριακών εξετάσεων και των κλινικών πράξεων των συμβεβλημένων και πιστοποιημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, γιατρών.

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου