Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτωπο Υγείας από τον ΙΣΑ. Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί

Μέτωπο Υγείας από τον ΙΣΑ. Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί

Σε νέα πενθήμερη επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου καλεί τους γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης., ενώ η ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας στον ΕΟΠΥΥ με στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη), τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων) και εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε όλα τα εργαστήρια (μικροβιολογικά και ακτινολογικά).

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ ζητούν μεταξύ άλλων σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των 570 εκατ. ευρώ από παλαιότερες οφειλές και να εξασφαλιστεί η χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.

Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας για να μην κατεδαφιστεί το κοινωνικό κράτος

Η δημιουργία Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας «που θα αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους», αποφασίστηκε μετά από πρωτοβουλία του ΙΣΑ και τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΒΕΑ κλπ).

"Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Αφού η πολιτεία αδυνατεί να συστήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ελέγχου, δράσης και ορθής παροχής υπηρεσιών ,οι ίδιοι οι φορείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δράση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Νίνα Κομνηνού
ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου