Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κ.Λουράντος πρόεδρος ΦΣΑ: Είμαστε 12.000 μικρά ΕΟΠΥΥ που στηρίξαμε τη δημόσια Υγεία


Πληρώθηκαν σήμερα όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι για το μήνα Μάιο. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών, ώστε να ξέρουν οι φαρμακοποιοί τι θα πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/12. Είναι μια ειλικρινής και έντιμη στάση, στις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από τη μεριά της πολιτείας έγινε ένα βήμα μπροστά και τώρα και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο. Άποψη βέβαια που δε φαίνεται να συμμερίζεται ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος ο οποίος σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί δεν αντέχουν άλλο να χρηματοδοτούν το δημόσιο σύστημα υγείας. Είμαστε 12.000 μικρά ΕΟΠΥΥ στη χώρα που κρατήσαμε το σύστημα για να μην καταρρεύσει είπε ο χαρακτηριστικά ο κος Λουράντος ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος γίνεται λόγος για κατεδάφιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και  για κατακριτέα και παράνομη τακτική που θυμίζει, άλλες εποχές απεργοσπαστικών μηχανισμών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Ο ΦΣΑ δε  θεωρεί ικανοποιητική την κίνηση αποπληρωμής του Μαίου εκ μέρους ΕΟΠΥΥ, εξάλλου απομένουν ο Ιούνιος και ο Ιούλιος αλλά και οι ρυθμίσεις για τις παλιότερες οφειλές που προς το παρόν είναι στον αέρα. Απομένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι όταν το υπουργείο όπως δεσμευθηκε ο κος Σαλμάς θα παραδώσει το περιβόητο χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Βάννα Κεκάτου healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου