Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κ. Μαρκόπουλος: Πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;



Κ. Μαρκόπουλος: Πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;
Εντολή για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όποιες εταιρίες μπορούν με λιγότερο κόστος να αναλάβουν το έργο των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Επίσης, θα επαναφέρει τμήμα των υπηρεσιών που δίδονται σήμερα σε ιδιωτικές εταιρίες, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Στις ενέργειεις αυτές πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όπως δήλωσε στη Βουλή απαντώντας στη δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, υπήρξε ένταση όταν ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί από την αρχή ο διαγωνισμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ και κατήγγειλε διοικήσεις νοσοκομείων οι οποίες προχωρούν σε παράνομες αναθέσεις υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας.

«Ποιος δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποφασίζουν. Το δώσατε εσείς; Από διαγωνισμό του κ. Βουδούρη απερρίφθη ο ΟΤΕ με την αιτιολογία ότι δεν έχει πρότερη εμπειρία! Αλήθεια πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;»

Ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και ταυτόχρονα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά και για τα τηλεφωνικά ραντεβού. «Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αναγνώρισε ότι το κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού είναι υπέρογκο και δεσμεύθηκεσε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ότι θα καλέσει όλες τις εταιρίες να συμμετέχουν για να μειωθεί το κόστος.

Τέλος, σε ότι αφορά στα νοσοκομεία δήλωσε ότι δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία για αναθέσεις διοικήσεων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες για τις εν λόγω υπηρεσίες και δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα.

ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου