Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κρίσιμες γενικές συνελεύσεις των φαρμακοποιών


Κρίσιμες γενικές συνελεύσεις των φαρμακοποιών
Εν αναμονή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο, βρίσκονται ασθενείς, γιατροί και φαρμακοποιοί, ενώ τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής για το αν θα συνεχίσουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επι πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την ενημέρωση του http://farmakopoioi.blogspot.gr δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι, του Ρεθύμου και της Αιγιαλείας, προτίθεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις καθώς κρίνουν ότι ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο χρονοδιάγραμμα που εχει οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την πληρωμή της εξόφλησης των φαρμακοποιών.

Αντίθετα οι φαρμακοποιοί – μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κεφαλληνίας – Ιθάκης θα εκτελούν κανονικά τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος στη γενική συνέλευση των 167 αντιπροσώπων απ΄όλη τη χώρα το Σάββατο αναμένεται να προτείνει συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Την ίδια στιγμή, τα ανεξόφλητα χρέη του ΕΟΠΥΥ σε κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία του οργανισμού και το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να αναζητούν τα απαραίτητα σκευάσματα στα νοσοκομειακά φαρμακεία. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στον ΒΗΜΑ 99,5.

Νίνα Κομνηνού
ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου