Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Ι.Ν.Α.:Το φαινόμενο του χρηματισμού αποτελεί καρκίνωμα


Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό σύλληψης ιατρού, Διευθυντού ΕΣΥ με την κατηγορία της δωροδοκίας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας δηλώνει τα εξής:

«Το φαινόμενο του χρηματισμού αποτελεί ένα καρκίνωμα το οποίο σπιλώνει και απαξιώνει το σύνολο των μισθοσυντήρητων νοσοκομειακών ιατρών δημιουργώντας λαϊκίστικα στερεότυπα γιατρών που χρηματίζονται. Αυτό το φαινόμενο του χρηματισμού είναι δυστυχώς υπαρκτό αλλά προφανώς δεν αφορά το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών.

Η Ε.Ι.Ν.Α. καταδικάζει για άλλη μια φορά την τακτική αυτή ορισμένων «συναδέλφων» και καλεί όλους τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα στην αστυνομία τις όποιες περιπτώσεις εκβίασης χρημάτων από τους επίορκους γιατρούς. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει την ενεργοποίηση της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας ΜΟΝΟ μετά από επίσημη καταγγελία. 

Καλούμε τη δικαιοσύνη να διεκπεραιώσει άμεσα την υπόθεση κι εφ’ όσον ο καταγγελλόμενος ιατρός κριθεί ένοχος να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Τέλος, απαιτούμε από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στα θεσμικά όργανα για τις περαιτέρω ενέργειές τους.»

ATTACK.TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου