Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τρόικα: Χτυπήστε τώρα τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Τι ζητούν από τον Άδωνι




Μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά και τα φακελάκια από τα νοσοκομεία ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι δανειστές μας δεδομένου πως έχουν διαπιστώσει (και εκείνοι) ότι κάποιοι κάνουν ακόμη πάρτι στο ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Ξεκαθάρισμα σε όλα τα επίπεδα στον τομέα της Υγείας ζητούν οι τροϊκανοί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Με βάση το νέο μνημόνιο που πρόκειται να συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές, άμεσα και έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα πρέπει καταγράφει λεπτομερώς όλες τις δαπάνες στο ΕΣΥ και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να πάρει άμεσα μέτρα για να χτυπηθούν φαινόμενα διαφθοράς όπως τα φακελάκια.

Ειδικότερα σημειώνεται στο μνημόνιο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση « να ενισχύσει τους μηχανισμούς που καταπολεμούν τη διαφθορά και περιορίζουν τις άτυπες πληρωμές στα νοσοκομεία». Πρόκειται για μια δράση που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη από την ελληνική πλευρά γι αυτό η τρόικα ζητά εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα τα οποία μάλιστα θα είναι διάρκειας και αν χρειασθεί θα πρέπει να ανανεώνονται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ακόμη και σήμερα διάφοροι λειτουργοί του …Ιπποκράτη, ζητούν φακελάκια από τους ασθενείς με συνέπεια συχνά πυκνά να πιάνονται στα δίχτυα του νόμου.
Οι άτυπες πληρωμές των δανειστών μας βέβαια δεν αφορούν μόνο τα φακελάκια αλλά και τις προμήθειες στις αγορές του υγειονομικού υλικού, δεδομένου ότι χρόνια τώρα διάφοροι επιτήδειοι κάνουν πάρτι είτε με υπερτιμολογήσεις είτε με δωροδοκίες.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου