Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.


Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Μιχάλη Βλασταράκο, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μπέζας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θεωρεί τους ιατρούς άμεσους συνεργάτες στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου και αλληλέγγυου στην κοινωνία Εθνικού Συστήματος Υγείας και για αυτό το λόγο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και τις απόψεις των θεσμικών της οργάνων.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ότι κατά το επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ που έληξαν ή λήγουν εντός του 2013, καθώς και ότι τα ποσοστά εκπτώσεων (rebates) επί των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα, θα είναι προοδευτικά (κλιμακωτά). Τέλος, ενημέρωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει τις επόμενες ημέρες το συνολικό ποσό των 110 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ προς ιδιώτες ιατρούς.


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου