Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Έρχονται συγχωνεύσεις και λουκέτα και στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ!

Σε πλήρη ανασυγκρότηση όλων των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του Οργανισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Στα πρότυπα του ΕΣΥ με συγχωνεύσεις, κλείσιμο μονάδων αλλά και μετακινήσεις προσωπικού αναμένεται να κινηθεί και στις δομές του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
Ήδη ένα σχέδιο είναι υπό επεξεργασία με το οποίο θα ανακατανέμεται το προσωπικό στα πολυϊατρεία αλλά και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας ώστε να προσαρμοστούν οι δομές με βάση τις πληθυσμιακές ανάγκες. 

Στο πλαίσιο αυτό θα λιγοστέψει και ο αριθμός των πολυιατρείων καθώς το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαπιστώνουν ότι οι ασφαλισμένοι προτιμούν πλέον τον ιδιωτικό τομέα για τις εξετάσεις τους στον οποίο και καλύπτονται από τον φορέα. 

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι ασθενείς προτιμούν τις δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) για να κάνουν τις εξετάσεις τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τον περασμένο Απρίλιο μόλις το 4% του συνόλου των εργαστηριακών εξετάσεων έγινε στις δομές του Φορέα.

3 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι οτι αποδυναμωνοντας και συρικνωνοντας τις δομες του ΕΟΠΥΥ[ΙΚΑ] οι ασφαλισμενοι ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ προς και δεν ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ τον ιδιωτικο τομεα.Για το 40% των ανασφαλιστων τι κανει ο ΕΟΠΥΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι και παλαιότερα κατευθύνονταν στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΙΚΑ κυρίως αλλά τότε δεν μας πείραζε διότι δεν υπήρχαν στατιστικά στοιχεία αφενός και αφετέρου τα λεφτά τα έπαιρναν τα δικά μας παιδιά που ως γνωστόν προσέφεραν τα μέγιστα στη δημόσια υγεία. Και μετά ήρθε ο έρωτας....,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μια πληγη δεν κλεινει ανοιγωντας μια αλλη.Η ανθρωποφαγια δεν αποτελει καλο συμβουλο.Η ΠΦΥ "μαγειρευεται" 27χρονια χωρις και3χρονια με μνημονιο.Αλλο ο εξορθολογισμος και η σχεδιασμενη ΠΦΥ,η συνεργασια δημοσιου και ιδιωτικου τομεα υγειας και αλλο η ταση πληρους ιδιωτικοποιησης της υγειας και μαλιστα σε περιοδο τετοιας κρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή