Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πάτρα: "Δεν είπαμε ότι θα πλακώσουμε τον Άδωνι"




«…θεωρούμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ τον κ. Γεωργιάδη στα νοσοκομεία του νομού μας» αναφέρονταν σε πρόσφατη ανακοίνωση της Eνωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας. Ανακοίνωση που προκάλεσε ερωτηματικά για το κατά πόσον ένα συνδικαλιστικό σωματείο νομιμοποιείται να εμποδίζει τον υπουργό μιας συντεταγμένης Πολιτείας να μεταβαίνει σε χώρους της δικαιοδοσίας του.
Ερωτηματικά στα οποία απαντά, μέσω της «Π», ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Γιαννάκενας.

Είναι συνταγματικό ή δεοντολογικά ορθό το να κηρύσσεται ένας υπουργός ανεπιθύμητος;

"Ας μην μιλήσουμε για το Σύνταγμα διότι αυτό προβλέπει δημόσια , δωρεάν υγεία. Ας μην μιλήσουμε για ένα Σύνταγμα που έχει καταστρατηγηθεί μέχρι αηδίας, μέχρι προδοσίας. Δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία προβλέπεται αν και προβλέπεται από το Σύνταγμά μας τα έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Οπότε κι εμείς μπορούμε να επικαλεστούμε το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας".
Πιστεύετε ότι με τον τρόπο αυτό υπερασπίζεστε την πατρίδα;
"Οταν συναντηθήκαμε ως Ομοσπονδία, με τον Γεωργιάδη, το πρώτο που είχε να μας πει είναι «καμία παρέκκλιση από το μνημόνιο. Δεν συζητάμε για καμία επιπλέον επιχορήγηση, πείτε μου τι θέλετε» έχει κόψει τις γέφυρες μόνος του. Δεν φταίμε εμείς."

Μήπως όμως με την τακτική αυτή, όχι απλώς ενθαρρύνετε την απείθεια, αλλά την κοινωνική αγριότητα;

"Σε καμία περίπτωση. Το ανεπιθύμητος δεν σημαίνει ότι θα τον πλακώσουμε στις μπουνιές. Απλώς δεν έχουμε να του πούμε τίποτα. Οπως δεν έχουμε να πούμε σε κανέναν από αυτούς που ψήφισαν αυτά τα νομοσχέδια. Οποιος τα έχει ψηφίσει αυτά, για εμάς είναι ανεπιθύμητος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους εμποδίσουμε στην προσέλευση στα νοσοκομεία ,αλλά δεν θα συνδιαλαγούμε μαζί τους ως ΕΙΝΑ. Από κει και πέρα, ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει".

Με αυτή την τακτική όμως δεν εμποδίζετε ένα υπουργό να παρέμβει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του δίνοντας λύσεις σε κάποια θέματα;

"Τις πόρτες τις έχουν κλείσει οι ίδιοι. Για ποια παρέμβαση μιλάμε όταν λένε «ναι» σε όλα; Εφτασε ο Πρωθυπουργός να πει ότι όποιος καταψηφίσει νομοσχέδιο θα διαγραφεί. Επομένως για ποια δημοκρατία μιλάμε; Και εάν κάποιος βουλευτής έχει αντίθετη άποψη, διότι ο βουλευτής υποτίθεται ότι εκφράζει και στηρίζει το λαό που τον ψήφισε, δεν την στηρίζει, είναι άχρηστος".

Μαρίνα Ριζογιάνη - pelop.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου