Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κομισιόν: Ο εργαστηριακός τομέας και η πληροφορική των Νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες




Την εκχώρηση των τμημάτων πληροφορικής καθώς και του εργαστηριακού τομέα σε ιδιωτικές εταιρίες προβλέπει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και αποτελεί ουσιαστικά νέα νέο μνημόνιο για τη χώρα.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών ότι στις επιδιώξεις της Γερμανικής Κυβέρνησης που φαίνεται ότι έχει το «πάνω χέρι» στο Ευρωπαϊκό "λόμπυ" για το χώρο της υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί ως επικυρίαρχος είναι η παραχώρηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δη Γερμανικών, υπηρεσιών των Νοσοκομείων που μπορούν να αποδώσουν σε αυτούς μεγάλη κερδοφορία.

Αυτό προκύπτει και από τις συνεχείς πιέσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης για αποπληρωμή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από τα Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ καθώς και το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με το Υπ. Υγείας της Γερμανίας για την παροχή "τεχνικής βοήθειας" από την πλευρά της Γερμανίας και την ουσιαστική παραχώρηση του μάνατζμεντ σε Γερμανικά συμφέροντα.


Φαίνεται ότι στα «μουλωχτά» η ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε με τους τροϊκανούς στην παραχώρηση αυτών των υπηρεσιών, προφανώς με τη μορφή των ΣΔΙΤ, κρατώντας ταυτόχρονα το θέμα στα "κρυφά" για να περιορίσουν την αντιδράσεις αυτή την περίοδο.

Η εκχώρηση αυτή αν συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε καταργήσεις τμημάτων και οργανικών θέσεων και να στείλει στα "αζήτητα" χιλιάδες εργαζόμενους που υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες.

Μια τέτοια εξέλιξη σε συνδυασμό με το λουκέτο σε δεκάδες Νοσοκομεία, τις διαθεσιμότητες του προσωπικού και την συρρίκνωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων θα οδηγήσουν σε Νοσοκομεία - Φτωχοκομεία που οι πολίτες θα έχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα κερδοσκοπούν. YGEIONOMIKOI


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου