Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου : καθολική επίσχεση των εργαστηριακών ιατρών από 12/05/2014

Κόρινθος 08-05-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας μετά από την Γενική Συνέλευση του Παν.Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαίου 2014 συμμετέχει ενεργά στην Πανελλαδική επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών εργαστηριακών δομών διαγνωστικών μονάδων υγείας και των κλινικών εργαστηριακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζητάμε την

1-Αποπληρωμή των οφειλών μας από 2011 

2-Κατάργηση του μέτρου της επιστροφής χρημάτων (Rebate, claw-back) προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεσθεί

3-Κατανομή δαπανών υγείας ανά περιφέρεια

4-Απαιτούμε από τον ΕΟΠΥΥ την πληρωμή κάθε εκτελεσμένης ιατρικής πράξης .

Αρνούμαστε την παράταση των συμβάσεων και ζητάμε την υπογραφή νέας σύμβασης με τον Οργανισμό με την διασφάλιση ότι δεν θα επιβληθεί rebate και claw-back.

Καλούμε άμεσα τον ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα μέλη μας ιατρούς,βιοπαθολόγους,ακτινολόγους, και πυρηνικούς γιατρούς.

Από την Δευτέρα 12 Μαϊου 2014 θα είναι καθολική η επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ αν δεν υπάρχει αλλαγή στις απόψεις και την στάση του Υπουργείου.

Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών για την δυσλειτουργία που μπορεί να προκληθεί στην εξυπηρέτηση τους αλλά πιστεύουμε ότι και με την συμπαράσταση των πολιτών διεκδικούμε την καλύτερη περίθαλψη που αξίζει σε όλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ  ΑΘΑΝ.ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου