Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γεωργιάδης: Τον Ιούνιο ξεκινά η διαδικασία για προσλήψεις γιατρών

Θέσεις που εκκρεμούν από το 2011

Πάτρα

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκίνηση της διαδικασίας για τις προσλήψεις 970 γιατρών που εκκρεμούσαν από το 2011, ανακοίνωσε το Σάββατο από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρόληψη των πρώτων 470 γιατρών και μέσα 2014 θα έχουν προσληφθεί όλοι όσοι είχαν περάσει από κρίση το 2011.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στα τέσσερα νοσοκομεία της Πάτρας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε περίπτωση που μείνουν κενά σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, τότε θα προστεθούν άλλες 1.000 προσλήψεις για τα νοσοκομεία.

«Αν προσθέσουμε τους 900 επικουρικούς γιατρούς και τους 600 για τα νοσοκομεία, τότε θα έχουμε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσλήψεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε «με τις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων που έχουμε δρομολογήσει, θα ρυθμίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα με τα κενά στα νοσοκομεία.»

Όσον αφορά το ΠΕΔΥ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ήδη προκηρύχθηκαν 900 θέσεις επικουρικών γιατρών, με τριετή υπηρεσία.

Όσον αφορά ειδικότερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ως νοσοκομείο πρώτης προτεραιότητας, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για την απένταξη κρίσιμων μηχανημάτων και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο πρέπει να το ενισχυθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι θα επανεξετασθεί η απόφαση για την απένταξη.

Επίσης, με αφορμή την συμμετοχή του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, με θέμα τον επανασχεδιασμό της φαρμακευτικής πολιτικής, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «για τρεισήμισι ώρες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με όλους τους εμπλεκομένους γύρω από την πολιτική του φαρμάκου και πιστεύω ότι λύσαμε αρκετές από τις παρεξηγήσεις, αφού έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


1 σχόλιο: