Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού, κ. Αντώνη Μπέζα

Γραφείο Τύπου Υπουργού 
Αθήνα, 9 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας, προέβησαν σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης:Ε ίχαμε μία πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βλασταράκο, σε καλό κλίμα για να βρούμε λύση ώστε να μην γίνει επίσχεση από την άλλη βδομάδα και προκληθεί αναστάτωση στους ασφαλισμένους. Έχουμε μεγάλη συνάντηση τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, πιστεύω σε κλίμα καλής συνεργασίας, για να βρούμε λύση και να μη γίνει τελικώς η επίσχεση. Πιστεύω ότι με τις εποικοδομητικές προτάσεις που καταθέσαμε, δε θα γίνει τελικώς η επίσχεση και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Θέλω να καλέσω όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, σε αυτό το πνεύμα της καλής συνεργασίας, να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την περίπτωση, εάν παρά την ειλικρινή μας βούληση να βρούμε λύση στα προβλήματα, μέσα βέβαια στους προϋπολογισμούς που έχει ο ΕΟΠΥΥ για το 2014, θα αναγκαστούμε και εμείς να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας. Πιστεύουμε όμως –και είμαι πολύ ειλικρινής, λέγοντας αυτό- ότι θα βρεθεί λύση τη Δευτέρα.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι προτάσεις, κ. Υπουργέ;

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα τις ανακοινώσουμε όλοι μαζί τη Δευτέρα που θα είναι μαζί εδώ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Πάντως έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο νόμος πια της Βουλής των Ελλήνων που μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις και να εφαρμόσουμε τα διαγνωστικά πρωτόκολλα ως υποχρεωτικές οδηγίες, έτσι ώστε ελέγξουμε τη ροή της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων. Αλλά έχουμε και τη δυνατότητα –και αυτή είναι η βασική πρόταση- να ρυθμίσουμε με ένα πολύ δικαιότερο τρόπο από ό,τι έγινε το 2013 το μεταξύ τους clawback. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δύο κινήσεις φέρνουν ένα αίσθημα δικαιοσύνης στο χώρο αυτό και νομίζω ότι θα γίνουν αποδεκτές.


Δημοσιογράφος: Παρόλα αυτά, νομίζω ότι τα διαγνωστικά αντιδρούν έντονα στο clawback. Υπήρξε συνάντηση με αυτούς;

Άδωνις Γεωργιάδης:Υπήρξε και με αυτούς. Σας ξαναλέω: Το clawback είναι ένας νόμος του ελληνικού κράτους που δεν αλλάζει. Το ζήτημα είναι –και δική μας βούληση είναι- να φτιάξουμε έτσι την κατανομή του προϋπολογισμού ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά τέτοιο θηριώδες clawback, όπως υπήρξε το 2013. Και όσο υπάρχει, να μην είναι οριζόντιο αλλά να μπορεί να διακρίνει μεταξύ τους αυτούς οι οποίοι πραγματικά φταίνε και αυτούς οι οποίοι δεν φταίνε. Έχουμε καταλήξει με τον κ. Μπέζα, τον αρμόδιο Υφυπουργό, σε ένα σχέδιο –πιστεύω- πολύ δικαιότερο. Ήδη, το είπαμε στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Πιστεύω ότι το βρήκε πολύ ενδιαφέρον και για αυτό τη Δευτέρα το πρωί έχουμε αυτή τη μεγάλη συνάντηση.

Δημοσιογράφος:Θα θέλαμε να μας πείτε και για το πλαφόν. Έχουμε πλαφόν και στις κλινικές, έτσι δεν είναι;

Αντώνης Μπέζας: Δε θα σας πω τώρα κάτι πιο συγκεκριμένο από αυτά που σας είπε ο κ. Υπουργός. Απλά να πω ότι ο διάλογος με τους ιδιώτες παρόχους του ΕΟΠΥΥ είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο στόχος είναι, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, να πάμε σε καινούργιου τύπου συμβάσεις με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να υπάρχει ένας δικαιότερος και ορθολογικότερος καταμερισμός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους παρόχους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ασφαλισμένους σε σχέση με την περίθαλψή τους, την υγειονομική τους περίθαλψη, αλλά να μη δημιουργούνται προβλήματα και στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι με τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα και με τη συζήτηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ο διάλογος αυτός θα καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεν θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις όπως είναι η επίσχεση.

Δημοσιογράφος:Οι νέες συμβάσεις σε τι θα διαφέρουν από τις παλιές;

Αντώνης Μπέζας: Οι νέες συμβάσεις θα προβλέπουν κάποια από αυτά τα οποία έχουν προκύψει μέσα από το διάλογο ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή;

Αντώνης Μπέζας: Θα τα πούμε αυτά από την επόμενη εβδομάδα, όταν καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία.

Άδωνις Γεωργιάδης:Θα είναι πάντως πολύ ενδιαφέρουσες.

Δημοσιογράφος:Οι φαρμακευτικές διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρξαν διορθώσεις σε ορισμένα φάρμακα. Ότι καταστρατηγείται…

Άδωνις Γεωργιάδης:Είμαι στην περίεργη θέση να κατηγορούμαι ταυτοχρόνως στη Βουλή, από τον κ. Κουρουμπλή, ως ο άνθρωπος των φαρμακευτικών εταιρειών και την ίδια στιγμή, περίπου το ίδιο δευτερόλεπτο πρέπει να έγιναν τα δύο γεγονότα, να κατηγορούμαι από τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι δεν κάναμε διορθώσεις που ήθελαν. Στην πραγματικότητα έγινε, για πρώτη φορά, διορθωτικό δελτίο τιμών όπως προβλέπει ο νόμος μετά από πάρα πολύ καιρό. Βεβαίως το ότι οι εταιρείες έχουν πάρα πολλές ενστάσεις, δεν σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο. Οι διορθώσεις έγιναν πάνω στο πλαίσιο που προβλέπει ακριβώς ο νόμος. Ήταν οι εμφανείς διορθώσεις εμφανών λαθών του προηγουμένου δελτίου τιμών. Εδώ βεβαίως οι εταιρείες ήθελαν να διορθώσουμε λάθη δύο, τριών, τεσσάρων ετών. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

15 σχόλια:

  1. ΕΛΑΤΕ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗ ΦΑΚΑ. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ
    ΣΗΜΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΗ ΣΗΚΩΣΑΜΕ...ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ
    ΑΛΛΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
    ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
    ΠΩΣ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΩΘΗΚΑΝ.
    ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ
    ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΙΣΟΝ ΜΗΔΕΝ.3000 ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ 3000 ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΕ ΚΑΙ 7ΑΡΩΡΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ .ΑΔΩΝΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.ΒΡΕΣ Π
    5-10 ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ.ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΑΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας του Γενικού Νοσοκομειακού Τουρισμού

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφοι
    Για πρώτη φορά είμαστε τόσο ενωμένοι με τόσο Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής
    Ειλικρινά αν τώρα κάνουμε πίσω και δεχτούμε τις πιθανές υποσχέσεις και τα ψίχουλα
    του ' Κου ' υπουργού , είμαστε άξιοι της κακομοιριάς μας.
    Προσπαθεί , να είστε σίγουροι , να μας ξεγελάσει και να μας κοροϊδέψει ο " κύριος ¨ υπουργός.
    Προσωπικά ΔΕΝ δέχομαι κανένα ποσοστό σε Claw-Back κ.τ.λ. και ζητώ ξεκάθαρη σύμβαση
    χωρίς καμία επιστροφή .
    Κε πρόεδρε του ΠΙΣ , ειλικρινά μην δεχτείτε κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στήν δεύτερη ερώτηση ο κύριος υπουργός διαχωρίζει τούς εργαστηριακούς σε καποιους που πραγματικά φταίνε και σε κάποιους που δέν φταίνε, ως εκ τούτου προκύπτει εύλογα το ερώτημα, γιατί δέν καταμερίζετε το κόστος του φταιξίματος σε αυτούς που ευθύνονται πραγματικά γι αυτό αλλά επιμένετε να το επιμερίσετε αδιακρίτως επι πάντων? πιστέψτε με τό κύρος σας όχι μόνο δέν θα τρωθεί αλλά τουναντίον θα ειστε ισως απο τούς λίγους έλληνες πολιτικούς που θα τολμήσουν να αποδώσουν τα του καίσαρος τω καίσαρι....Αυτό λέγεται κοινή περί δικαίου αντίληψις. φιλικά Θωμόπουλος Ιωάννης, ένας εργαστηριακός ιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ (ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟΥ ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΒΕ) ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΥΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Μ.ΚΑΚΑΤΣΟΥ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ,ΕΥΒΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με υποσχέσεις οτι θα βρεθούν λύσεις.Αν ΄ήθελαν θα τις είχαν βρει νωρίτερα.Χρήματα δεν υπάρχουν ,άρα δεν μπορεί να υπάρχουν και αυταπάτες.Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει μείωση της αποζημίωσης των εξετάσεων κατά περισσότερο από τα 3/4 των τιμών του ΦΕΚ του 1991(!!!)
    Σκεφθείτε το αφού από τους 12 μήνες παροχής υπηρεσιών ,πληρώνονται μόνον οι 4 (ο προϋπολογισμός του έτους ήδη καλύφθηκε) και από αυτούς αφού έχει αυθαίρετα ''κοπεί'' το 10%.
    Κε Πρόεδρε του ΠΙΣ και κ.Πρόεδροι των ΙΣ , μην επιτρέψετε και πείτε ΟΧΙ στην εκπόρνευση των Εργαστηριακών Γιατρών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ (ΑΔΩΝΙΣ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΤΕ-ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μεχρι να υπαρξει ενα ξεκαθαρο πλανο,αποδεκτο απο ολους τους εργαστηριακους,η επισχεση πρεπει να υφισταται.χρονος για διαλογο,και προτασεις προς το υπουργειο υπηρξαν και το μονο που εισπραξαμε ηταν κοροιδια και εμπαιγμος κι αντιμετωπιση του χειριστου ειδους.τωρα που πρωτη φορα στα χρονικα υπαρχει συντονισμενη κινητοποιηση,παλι μοιραζουν υποσχεσεις.αν δεν υπαρξει γραπτη δεσμευση για τους ορους συνεργασιας απο το κρατος,που να δειχνει οτι εχουν αλλαξει πλευση σκεψης,δεν πρεπει να αναστειλουμε την επισχεση.μα μολις χτες περασε η τροπολογια που κανει τον υπουργο παντοκρατορα
    και του δινει την εξουσια να αλλαζει και να ρυθμιζει τα παντα οπως θελει
    νομιμοποιησε το rb kai to cb για το 2104 παλι αναδρομικα και σημερα ζηταει συζητηση για την εφαρμογη του? μας δουλευουν χοντρα και ο ΠΙΣκαλο θα ηταν να προσεξει τι κανει και να μη μας κρεμασει γιατι στην παρουσα προεκλογικη φαση,αυτο οδηγει σε αλλους συνειρμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΗΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΕΡΑ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ,ΤΗΝ Ε Π Ι Σ Χ Ε Σ Η. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΜΜΕΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΑΤΟΜΩΝ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΕΣΩ MEDISPIN ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η υπουργάρα λέει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΙΣ για κάποιο σχέδιο και το βρήκε ενδιαφέρον. Εμάς ποιος θα μας ενημερώσει; Υπαρχει σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ. Γιατί απο τα υπόλοιπα λεγόμενα του υπουργού τίποτα δεν φαίνται ενδιαφέρον. Και βέβαια οι γνωστές υποσχέσεις για να αποφύγει το σούσουρο πριν τις εκλογές. Ανοιχτά χαρτιά όχια αοριστίες (αν και ανοικτά χαρτιά έχει: δήλωσε σαφώς ότι το clawback ήρθε και θα παραμείνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλισαντες συναδέλφους!!!!Ας ξεκινησουμε δυναμικα για να πετυχουμε οσο το δυνατον περισσότερα!!!!Είναι λαθος να σταματησει η προσπάθεια για το καλύτερο πριν καν ξεκινήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ,
    ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΙΧΜΗ, ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΨΕΥΤΟΫΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ "Σ Υ Ν Ε Ν Ο Χ Ο Σ Τ Ο Υ Σ"!
    ¨Η ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ!
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή