Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται ο φάκελος ασθενών στα νοσοκομεία! Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Βορίδης



Στην άμεση οργάνωση όλων των στοιχείων των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική απαίτηση της τρόικας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Όπως αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης , ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά. 

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ.

Στον φάκελο θα περιέχονται επίσης αναλυτικά στοιχεία για τη φαρμακευτική θεραπεία που θα ακολουθούν οι ασθενείς ώστε να είναι γνωστό και που κατευθύνονται τα φάρμακα των νοσοκομείων, ενώ θα διευκολύνεται και η αποθεραπεία σε μια πιθανή μετέπειτα νοσηλεία. 

Ο φάκελος θα τεθεί σε εφαρμογή από το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα λειτουργήσει πιλοτικά σε νοσοκομεία. Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία και πλέον η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα γνωρίζει την κατάσταση των ασθενών σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι τροικανοί ήταν κατηγορηματικοί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον φάκελο των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου