Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αχαία: Με ειδικές ανάγκες το ΠΕΔΥ

ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ

«Αδιάβαστες» παίρνουν τις ακτινογραφίες τους οι ασφαλισμένοι

patrastimes.gr

Αρνούνται οι γιατροί της Αχαίας να υποβάλλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος για την κάλυψη των 25 θέσεων που έχει προκηρύξει το υπουργείο υγείας για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για συμβάσεις εργασίας από έναν έως και τρία χρόνια.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 10 ιατροί.

Την ίδια ώρα παραμένει η πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη χωρίς ρευματολόγο και ενδοκρινολόγο, που ούτε καν προβλέπονται στον σχεδιασμό, ενώ από τις υπόλοιπες ειδικότητες οι ελλείψεις είναι ακόμα τεράστιες, μιας και υπάρχουν ένας χειρούργος, ένας ορθοπεδικός, ένας ακτινολόγος μαγνήτη και τρεις οφθαλμίατροι.

Οι ασθενείς λαμβάνουν αδιάβαστες τις ακτινογραφίες τους και αναγκάζονται να πληρώσουν εξωτερικούς ιατρούς για να μάθουν από τι πάσχουν, δήλωσε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ,Απόστολος Σωτηρούδης, κάνοντας λόγο για ολιγοιατρεία και για ένα ΠΕΔΥ με ειδικές ανάγκες, από μία προβληματική κύηση και εγκυμοσύνη, επί υπουργείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είχαμε το καλύτερο και εμείς ως κράτος το καταστρέψαμε και δώσαμε στους ασφαλισμένους το χειρότερο, που δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε στους επόμενους μήνες, όπου οι παθογένειες του συστήματος θα διογκωθούν», κατέληξε.

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου