Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

“Πάρτι” συνταγών και εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι χρέωναν γιατροί σε όλη την Ελλάδα



Σε όργιο διαφθοράς σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του επιδίδονταν για άλλη μια φορά ορισμένοι γιατροί οι οποίοι έγραφαν ανεξέλεγκτα φάρμακα και εξετάσεις σε ασθενείς. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μπορεί άραγε ένα 11χρονο παιδί να χρειάζεται τεστ κοπώσεως; Είναι άραγε σύνηθες ένας ασθενής να κάνει 6 φορές τις ίδιες εξετάσεις για το ίδιο νόσημα μέσα σε λίγες ημέρες; Κι όμως για ορισμένους λίπους γιατρούς, είναι προφανώς μια κανονική διαδικασία. 

Οι παραβάτες γιατροί -όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός- εντοπίσθηκαν μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης να υπερσυνταγογραφούν τόσο φάρμακα όσο και εξετάσεις. 

Ειδικότερα οφθαλμίατρος στη Πελοπόννησο έκανε ...αυτοπαραπομπές. Στον ίδιο πλασματικό άρρωστο διέγνωσε γλαύκωμα για το οποίο τον παρέπεμψε 6 φορές για τις ίδιες εξετάσεις. 

Αντίστοιχα λειτούργησε και σε άλλους ασθενείς με μυωπία στους οποίους χρέωνε δεκάδες ίδιες εξετάσεις για το ίδιο πρόβλημα.

Στη Θεσσαλία πνευμονολόγος φέρεται σε διάγνωση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας να έχει κάνει τις ίδιες εξετάσεις στον ίδιος ασθενή πάνω από 5 φορές. 
Η δαπάνη του μόνο το 1ο εξάμηνο του 2013 άγγιξε τις 91.000 ευρώ ενώ συνολικά όλο το χρόνο έφθασε τις 200.000 ευρώ. 

Στην Αθήνα παθολόγος για να διαγνώσεις ...αναιμία σε ασθενή του χρειάστηκε να τον υποβάλει καμιά...δεκαριά φορές στις ίδιες αιματολογ8κές εξετάσεις, σε ακτινογραφίες θώρακος, κοιλίας κλπ. 

Στην Μακεδονία καρδιολόγο φαίνεται πως είχε αποφασίσει να ...ξετινάξει στις εξετάσεις ακόμη και μικρά παιδιά τα οποία “υπέβαλε” σε σειρά εξετάσεων που προορίζονταν για ενηλίκους. 

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως με τον ασφαλιστικό φάκελο ασθενούς όπου θα καταγράφονται όλες οι εξετάσεις και οι συνταγές καθώς και τα ονόματα των γιατρών και των ασθενών τους, θα μπει φρένο σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

7 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχουν παιδια με καρδιακη ανεπαρκεια ή συγγενεις καρδιοπαθειες ; Δε χρειαζεται συχνος ελεγχος ηλεκτρολυτων και νεφρικης λειτουργιας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά η συνείδηση οτι οι καρδιολόγοι πρέπει να εξετάζουν μόνο την τρίτη ηλικία είναι δεδομένη.
    Η τακτική της λασπολογίας και του μενγκελισμού όπως και του εκφοβισμού καλά κρατεί.
    Διαστρευλωση της αλήθειας και επικοινωνιακές τακτικές επίσης,αφού αφήσαμε τους δικηγόρους να μιλάνε για την υγεία και τους γιατρούς για την πολιτική στο γάλα καλά μας κάνουνε,και μιλώντας και για τον εαυτό μου καλά να πάθω που συνεχίζω να είμαι συμβεβλημένος με καποιον που με κλέβει και με λασπολογεί συνεχώς.
    Νομιζα οτι η υπομονή ειναι το δευτερο μυαλό ενός ανθρωπου αλλά έκανα λαθος.
    Αν περιμένεις να πάθεις έμφραγμα και μετά να δείς πως θα το αντιμετωπίσεις τότε στραβά αρμενίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρωση στο προηγουμενο σχολιο μου : συχνος εργ. ελεγχος σε οξυ γλαυκωμα υπο αγωγη με ακεταζολαμιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομος περι ευθυνης ιατρων δεν υπαρχει..νομος περι ευθυνης υπουργων υπαρχει ομως.ετσι μερικοι απαλλασσονται και αναδρομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. wpw σε παιδι επιβαλεται η δοκιμασια κοπωσης, οπως και σε διερευνση υπερκοιλιακων ταχυκαρδιων στην ασκηση. κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΑΝΕ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΗΘΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ! ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ !!! ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ! ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΑΔΩΝΙΣ,ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ?) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΟΝΤΟΣ ! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ,ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ( ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ) ΔΙΟΤΙ ... ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ! ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ).ΑΝ ΕΧΕΙΣ 2000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ Χ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ .ΑΝ ΕΧΕΙΣ 1000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ.ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή