Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σε ιδιώτες οι εξετάσεις στο ΕΣΥ;


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων Δημόσιων Νοσοκομείων από ιδιώτες πάροχους, ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας.

Το αμφιλεγόμενο ζήτημα της παραχώρησης διαγνωστικών υπηρεσιών σε ιδιώτες παρόχους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της πρώτης συζήτησης του Συνεδρίου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας.

Ο Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως αν θα πραγματοποιούνται εξετάσεις από ιδιώτες για λογαριασμό νοσοκομείων, έχει να κάνει με την κοστολογική προσέγγιση του Η ζητήματος. Τα DRG’sθα επιτρέψουν να αποκτήσουμε ορθολογική εικόνα για τη λειτουργία του συστήματος, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

«Τον ασθενή τον ενδιαφέρει να κάνει την εξέταση του καλά και φθηνά», κατέληξε.

Σε διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκε η Δ/ντρια του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του «Αιγινήτειου» Νοσοκομείου αναπληρώτρια καθηγήτρια Χρ. Νικολάου. «Ο νοσοκομειακός ασθενής πρέπει να καλύπτεται από το εργαστήριο του νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με το Αναπληρωτή Κοσμήτορα της ΕΣΔΥ, Ν. Μανιαδάκη, ακόμη και στην Ευρώπη ιδιώτες πάροχοι προσφέρουν τεχνολογία, συμβουλευτική, υπηρεσίες ή ακόμα και «τρέχουν» εργαστήρια για λογαριασμό των νοσοκομείων.

1 σχόλιο:

  1. γνωστα απο περσυ την εποχη διαλυσης του ΙΚΑ- ΠΕΔΥ.γι αυτο το claw back συνεχιζεται.. θα αντεξουν οι μεγαλοι παροχοι που θα παρουν τα νοσοκομεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή