Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γρηγοράκος: Εντός των επόμενων ημερών εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ



Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο όπως τόνισε την Τρίτη, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Κέντρου, η συντήρηση του στόλου των ασθενοφόρων και η ενίσχυση του προσωπικού.

Ο κ. Γρηγοράκος, ζήτησε επίσης από τους εργαζόμενους, να τον ενημερώσουν λεπτομερώς και κοστολογημένα για τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε ο στόλος των ασθενοφόρων να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τέλος, για το θέμα της ενίσχυσης προσωπικού ο Υπουργός Αναπληρωτής ενημέρωσε ότι μέχρι την Πέμπτη 13/11/2014 θα έχει δημοσιοποιηθεί η έγκριση κατανομής για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 200 κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γρηγοράκος ενημερώθηκε σχετικά με τις κακουργηματικές κατηγορίες για υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων συγκεκριμένης εταιρείας. Για την υπόθεση αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οτιδήποτε φέρει οσμή σκανδάλου, διαφθοράς, παρανομίας επιβάλλεται να οδηγείται στην δικαιοσύνη. Από την στιγμή που υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει να φτάσει το νυστέρι στο κόκκαλο. Περιμένουμε η δικαιοσύνη, την οποία σέβομαι απόλυτα, να κάνει την δουλειά της και να αποφανθεί βάσει των στοιχείων που έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου