Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Ανακοινώθηκε το ατομικό όριο ανά πάροχο σε εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, σε συνέχεια των αλλεπάλληλων πιέσεων του ΙΣΑ»

Αθήνα, 11/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ανακοινώθηκε το ατομικό όριο ανά πάροχο σε εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, σε συνέχεια των αλλεπάλληλων πιέσεων του ΙΣΑ»

Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε ότι από εχθές το απόγευμα ξεκίνησε η σταδιακή ενημέρωση του ατομικού ορίου ανά πάροχο στους εργαστηριακούς ιατρούς. Για την υλοποίηση του ανωτέρω είχαμε ασκήσει έντονες και αλλεπάλληλες πιέσεις από την πρώτη στιγμή δημοσίευσης της υπ’ αριθμ. Υ9/οικ.70521/2014 (ΦΕΚ Β’2243/18.18.2014) Υπουργικής Απόφασης. Δυστυχώς όμως αντί να χαιρετίζουμε την εν λόγω ανακοίνωση, διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζεται από πολλά κενά σημεία και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικές και ουσιαστικές παρατηρήσεις μας.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ είχε αποστείλει από την πρώτη στιγμή την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 46191/20.08.2014 επιστολή του, τονίζοντας την αναγκαιότητα διορθώσεων που οφείλουν να πραγματοποιηθούν σχετικά με τα προβλεφθέντα στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση. Την ανωτέρω επιστολή ακολούθησαν η υπ΄ αριθμ. 46380/29.08.2014 και η υπ΄αριθμ. 46672/09.09.2014, καθώς και το από 19.09.2014 σχετικό Δελτίο Τύπου.

Συγκεκριμένα στην υπ΄ αριθμ. 46672/09.09.2014 επιστολή μας είχαμε τονίσει την υποχρεωτικότητα πρόβλεψης- εξαίρεσης που πρέπει να ληφθεί για τους νέους γιατρούς που λειτουργούν το ιδιωτικό διαγνωστικό τους εργαστήριο κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία, για τον λόγο ότι στην κατηγορία αυτή των ιατρών μήνα με τον μήνα η δουλειά αυξάνεται. Μάλιστα είχαμε καταθέσει και σχετική μελέτη- έκθεση ιατρού- μέλους μας, που αποδείκνυε την ανάγκη λήψης μέριμνας για τα νέα ιδιωτικά εργαστήρια.

Από την ενημέρωση που λάβαμε από νέους ιατρούς – μέλη μας που τους ανακοινώθηκε το μηνιαίο ατομικό τους όριο προκύπτει ότι κάθε άλλο παρά μέριμνα έχει ληφθεί για τα νέα εργαστήρια!!


Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν τα ατομικά όρια ανά πάροχο για τους νέους ιατρούς, αφού ληφθεί η σχετική μέριμνα για τα εργαστήρια που ξεκίνησαν να λειτουργούν από τις αρχές του 2011, άλλως αυτά θα οδηγηθούν σε αφανισμό!!

Περαιτέρω οφείλουμε να σημειώσουμε ότι με την ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο δεν υλοποιείται εν τω συνόλω η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση, καθώς πολλά από τα οριζόμενα σε αυτήν δεν έχουν εφαρμοσθεί (βλ. αριθμητικό όριο, κλπ).

Ο ΙΣΑ όπως από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης της Υ.Α. αγωνίστηκε για την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του, θα συνεχίσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης να διαφυλάττει τους γιατρούς από τον αφανισμό! 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

6 σχόλια:

  1. Εφόσον λοιπόν έγιναν όλες αυτές οι παραπάνω ενέργειες για τους νέους και δε τηρήθηκαν τότε απαιτείται νομική οδός ,ενστάσεις,κανάλια και καμικάζι.να τους τινάξει όλους στον αέρα..Πρόκειται για εγκληματική ανευθυνότητα!!!καλυτερα να εξαφανιστούν διότι τώρα αρχίζει the game...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΙΣ αντί να πανηγυρίζει για το πλαφον του 2014 που μας είναι άχρηστο τωρα που το" κατάφερε"οπως χαριτωμενα υποστηρίζει να πιέσει να μάθουμε το πλαφόν του2015 γιατί τέτοια κομματοσκυλα που είνα,ι του χρόνου τετοιον καιρό παλι εδώ θα είμαστε και θα γκρινιάζουμε. .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή σας που καταστρέψατε όλους τους νέους συναδέρφους σας! Αντί να κάνετε αναρτήσεις που τις διαβάζουμε μόνο εμείς κάντε κάτι ουσιαστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ειναι η διαπραγματευση,συνεισφερει ο καθε παροχος κατα 25% του τζιρου του 2014 και τα πλαφον να ξεκινησουν απο το 2015 ,αλλα να το ξερουμε τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ και με δικαιη κατανομη, οχι με αυτο τον προχειρο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχει παγωσει και το site οχι μόνο εμεις μετα την αναγνωση των μηνυματων στο e-dapy.Ακρα του ταφου σιωπη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή