Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πάτρα: Οι γιατροί - εθελοντές της ομάδας "Χέρι Χέρι" που έγιναν φύλακες - άγγελοι για τα παιδιά και τους ενήλικες της Ιθάκης...

Επισκέφθηκαν το νησί στο οποίο το Κέντρο Υγείας υφίσταται μόνο στα χαρτιά

Η εθελοντική ομάδα «Χέρι Χέρι» δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή».

Η προσπάθεια των εθελοντών της Ομάδας είχε μέχρι σήμερα στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και είδη προσωπικής χρήσης καθώς και σχολικά είδη για τις οικογένειες με παιδιά.
http://www.thebest.gr/

Η ομάδα εδώ και λίγο καιρό εγκαινίασε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας που θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων.

Στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση των συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το Χέρι –Χέρι και οι εθελοντές που το αποτελούν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να σταθούν αρωγοί σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης γιατροί από την Πάτρα πήγαν εθελοντικά στην Ιθάκη για να εξετάσουν μέσα σε 3 ημέρες, τους κατοίκους.

Στην Ιθάκη οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού το μοναδικό κέντρο υγείας υπολειτουργεί, με ελάχιστο προσωπικό, πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και τεράστιες ελλείψεις ακόμη και στα πιο βασικά υλικά που χρειάζονται για πρώτες βοήθειες.

«Η πολιτεία απουσιάζει και είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε το κενό μέσα από ένα εθελοντικό πρόγραμμα. Ήδη έχουμε εξετάσει περισσότερες από 20 -21 γυναίκες εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι περιστατικά που έχουν ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση» λέει στην ανταποκρίτρια του MEGA Ελίζα Καλίτση o Καθηγητης Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κουκουρας.

«Δεν είμαστε φωτογράφοι. Γονείς είμαστε» λέει αγανακτισμένος ο πατέρας ενός παιδιού στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης που περιμένει την διάγνωση του γιατρού από την Πάτρα για το αν θα πρέπει ή όχι να μεταφέρει το παιδί του στο νοσοκομείο. Διάγνωση που θα εξαρτηθεί από την ποιότητα , την ανάλυση της φωτογραφίας που έχει στείλει στο γιατρό από το κινητό του!

«Αισθανόμουν θλίψη στη διάρκεια του ταξιδιού για την ανάγκη που παρίσταται να πρέπει οι γονείς να βασιστούν στην εθελοντική προσφορά για να εξεταστούν τα παιδιά τους» λέει ο παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος, ο οποίος μόλις έφθασε στο νησί έσπευσε να εξετάσει τον μικρό Διονύση που επι πέντε ημέρες ψηνόταν στον πυρετό.

Οι γονείς του ήταν έτοιμοι μέσα στη νύχτα να πληρώσουν 200 ευρώ για να μεταφέρουν το παιδί με θαλάσσιο ταξί στην Κεφαλονιά.

Η παρουσία των γιατρών στην Ιθάκη ήταν πολύ σημαντική, εξετάστηκαν πάνω από 150 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Η προσπάθειά θα συνεχιστεί και μαζί με την Εθελοντική Ομάδα "Χέρι-Χέρι" θα επισκεφτούν το νησί και πάλι από την νέα χρονιά.



Η ομάδα των γιατρών μεταξύ άλλων αποτελείτο από γενικό χειρουργό, νευροχειρουργό, ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, παιδίατρο, γυναικολόγο, ουρολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, παιδοψυχολόγο καθώς επίσης και από ψυχολόγους.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετειχαν στην αποστολή οι Δημήτρης Κούκουρας, Πέτρος Καραμανάκος, Γρηγόρης Μαρκέτος, Ελευθέριος Φωκαέας, Ευάγγελος Παπαδέας και Γιώργος Μανωλέσος

*Οι φωτογραφίες είναι απο την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης των γιατρών στην Ιθάκη.

Γωγώ Παπαδάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου