Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Νυν υπέρ πάντων το... δόγμα των γερμανικών DRG's και της ΕΣΑΝ Α.Ε. για τον Βορίδη!

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

"Το να ξέρεις ότι σου κοστίζει ένα ορισμένο ποσό το μικρό νοσοκομείο δεν σε οδηγεί υποχρεωτικά στην απόφαση κλεισίματος του μικρού νοσοκομείου. Μπορείς απλώς να αποφασίσεις ότι τόσο είναι το κόστος και να το διατηρήσεις"...

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με το οποίο συστάθηκε η ΕΣΑΝ Α.Ε., με αυτόν τον σαφή και ρητό τρόπο είχε αφήσει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου ορθάνοιχτο ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης το ενδεχόμενο να κλείσουν μικρά, περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιον, πρόκειται για μία καθαρά πολιτική απόφαση!

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι ο υπουργός Υγείας είχε ισχυρισθεί, στην ίδια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής και στην ίδια συζήτηση, ότι η εφημερίδα "Αυγή" είχε... παρανοήσει δήλωσή του, με την οποία άφηνε και πάλι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κλείσουν μικρά, περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας, με την λειτουργία του νέου τρόπου χρηματοδότησης του ΕΣΥ, δια της λειτουργίας της ΕΣΑΝ Α.Ε.!

"Έγκυρα και αξιόπιστα τα γερμανικά DRG's"...

Ο υπουργός Υγείας επιμένει: "Με την εισαγωγή και ανάπτυξη των DRG's στην Ελλάδα, με την ίδρυση της Εταιρείας Συστήματος Αποζημίωσης Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ) και δίνεται η δυνατότητα, βάσει του γερμανικού προτύπου, για μία αξιόπιστη και έγκυρη αποτύπωση του κόστους των νοσοκομείων με στόχο την δίκαιη και ισότιμη κατανομή των οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο η τακτοποίηση των οικονομικών των νοσοκομείων στην βάση της καθολικής και παγκόσμιας καλής πρακτικής των DRG's προς όφελος των ασθενών αποτελεί θεμελιώδη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας".

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά όσο και δογματικά ο Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Γερμανία, όπου υπέγραψε συμφωνίες για την ανάπτυξη του ελληνικού συστήματος αποζημίωσης των νοσοκομείων με την χρήση του γερμανικού συστήματος κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου