Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του «Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής» της Πάτρας - Παρουσία Θεοδωράκη με συναυλία Χαρούλη

THEBEST.GR. Eπιστημονική ημερίδα και συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη


Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το «Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής» για την παρουσίαση των σκοπών και των εν γένει προτεραιοτήτων του στις 13 Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη, στην Πάτρα και στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, περιελάμβανε:

Α) Επιστημονική ημερίδα με κεντρικό θέμα «Μελέτη & Παρέμβαση στη Δημόσια Υγεία, Εκπαιδευτική & Κοινωνική Πολιτική».

Στην ημερίδα συμμετείχαν η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αυτισμό Ν. Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ), ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Στέρηση «οι Μαχητές», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού ΠΓΝ Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα», ο Συλλόγος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» (Τμήμα Πάτρας), οι Γιατροί του Κόσμου- Ελληνική Αντιπροσωπεία, η Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΕΕΑΣΚΠ), Ομίλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» (Παράρτημα Ν. Αχαΐας), ο Αιμοδότης και ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Πάτρας.


           

Β) Μουσική βραδιά - Συναυλία με τον ερμηνευτή Γιάννη Χαρούλη και την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής και προλόγισε ο πατρινός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας κ. Κώστας Λογαράς. Την ορχήστρα διεύθυνε μουσικά η διακεκριμένη Ελληνίδα μαέστρος κα. Φαίδρα Γιαννέλου. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ορχήστρας ήταν η κα. Βάγια Ζεππάτου. Την ορχήστρα και τον ερμηνευτή συνόδευσαν ο εικαστικός κ. Ευθύμης Αργυράτος με ψηφιακή εικαστική σκηνογραφία σε πραγματικό χρόνο.

Επίσημοι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση του Ινστιτούτου ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Επικεφαλής του κόμματος «το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και τέως Ευρωβουλεύτης κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος. Ο Υπουργός Υγείας που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου δήλωσε αλληλέγγυος στην προσπάθεια που καταβάλλουμε. Εκπροσωπήθηκε από τον υποδιοικητή της 6ης υγειονομικής περιφερείας κ. Μίλτο Ζαμπάρα.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κουμουτσάκος λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων απέστειλε έναν εγκάρδιο χαιρετισμό. Την εκδήλωση χαιρέτισε από του βήματος ο Δήμαρχος της Πόλης και γνωστός ιατρός κ. Κώστας Πελετίδης και ο Αναπλ. Περιφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την ευχή να υπάρχει αμέριστη συνεργασία με τους φορείς. Στη εκδήλωση παρευρέθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που έχει ανακηρυχτεί και επίτιμος πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής είναι ένας κοινωνικοεπιστημονικός φορέας που αποσκοπεί να σταθεί αρωγό στην επίλυση προβλημάτων που διαιωνίζονται. Απαρτίζεται από επιστήμονες και ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, μακριά από στρεβλώσεις του παρελθόντος και με σεβασμό στη διαφορετικότητα τους.

Η συναντίληψη πως όλοι οι πολιτικοί & κομματικοί φορείς πρέπει να στηρίξουν προσπάθειες τέτοιου υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, σεβόμενοι την ανεξάρτητη σκέψη των μελών του Ινστιτούτου και την πρόσκληση που τους απευθύνεται πρέπει να αποτελεί φάρο στη πολιτική ζωή του τόπου.

Στη καταστατικές μας αρχές δεν μπορεί ουδείς να γίνει τακτικό μέλος του φορέα μας εάν έχει διατελέσει αιρετός ακόμα και την τελευταία πενταετία. Οι πολιτικοί έχουν βήμα, εμείς ως ενεργοί πολίτες το βρήκαμε μέσα από αυτό τον φορέα και θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου